Dvoje nemačkih državljana spaseno na Subri: Žena (58) slomila nogu

Poziv za pomoć dobili su iz OKC-a kasnije posle podne nakon čega su četiri pripadnika Službe i Saša Kulinovič iz Agencije krenli na teren

  • 0
Crna gora, Subra, Dvoje nemačkih državljana spaseno na Subri Foto: Služba zaštite i spasavanja

Dvoje nemačkih državljana pronašli su danas u okolini planinarskog doma na Subri pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja sa kolegama iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Poziv za pomoć dobili su iz OKC-a kasnije posle podne nakon čega su četiri pripadnika Službe i Saša Kulinovič iz Agencije krenli na teren i uz pomoć GPS koordinata pronašli nemačku državljanku (58) koja je prema njihovoj proceni prilikom pada slomila nogu i njenog supruga koji nije povređen.

- Nemačka državljanka bila je uplašena i u bolovima pa smo odmah obavestili hercegnovsku Jedinicu hitne medicinske pomoći koja je na teren uputila svoju ekipu i preuzela povređenu čim smo je spustili do puta, odnosno dela gde može doći vozilo - kazao je šef smene u Službi zaštite i spasavanja Vladimir Pejović.

I ova akcija sa srećnim ishodom bila je povod za novi apel i gostima i meštanima da ne kreću na planinarenje bez stručne vodičke službe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA