≫ 

Gina hteo da proluftira stan, tad je odjeknula eksplozija: Detalji tragedije u Zagrebu

U toku je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ove tragedije, a kako se nezvanično saznaje, 72-godišnjaku je često bila u stanu upaljena sveća koju je, pretpostavlja se, kobnog jutra bio ostavio dok je odlazio na kiosk

  • 0

Stanovnik novozagrebačkog naselja Trnsko dr Gino P. (72) smrtno je stradao u vatrenoj stihiji koja je izbila u subotu oko 6.20 sati u njegovom stanu na 1. spratu stambene zgrade istoimene ulice Trnsko.

Tragedija kojoj je prethodila stravična detonacija koja je probudila ceo kvart, dogodila se svega 20-ak minuta nakon što se penzioner vratio s obližnjeg kioska.

Naime, bilo je 6.05 sati kada je na kiosku plaćao račune i kupio cigarete. Vratio se natrag do trosobnog stana veličine 50-ak kvadrata koji su već bili ispunili dim i vatra. Pretpostavlja se da je, čim je otvorio vrata, vlasnik stana uočio dim pa je krenuo prema prozoru ne bi li provetrio stan, međutim, bili su to kobni koraci jer je nakon izbijanja požara, kažu iz PU zagrebačke, došlo do eksplozije plinske boce čija je snaga nesrećnog čoveka odbacila nazad na hodnik sve do ulaznih vrata, piše Jutarnji list.

- Dim je pokuljao kroz stepenice. Komšijin pas je reagovao lavežom jer je osetio dramu pa smo istrčali napolje. Uzeo sam protivpožarni aparat, spustio se do prvog sprata pokušavajući da otvorim vrata, ali nisam uspeo. Otrčao sam da ugasim gas u zgradi da ne dođe do još veće katastrofe, a vatrogasci su došli za pet minuta i bukvalno uspeli da obiju vrata, uđu u stan i ugase vatru koja je već bila kuljala van kroz prozor sobe u kojoj je komšija spavao. Inače, u toj sobi je po celom zidu od poda do plafona bila velika polica prepuna knjiga i časopisa. Vatrogasci su kroz prozor izbacivali nagorene stolove, stolice i nameštaj – kaže za Jutarnji list nakon šokantnog jutra, predstavnik suvlasnika Slaven S.

Slaven tvrdi da je njegov tragično preminuli komšija živeo poprilično neurednim životom i da je bio strastveni pušač.

- Stanovao je sam, a kad sam postao predstavnik organizovao sam da mu se besplatno očiste svi odvodi i dovede životni prostor u red. Jer leti se znao osetiti neopisivi smrad iz stana. Nažalost, kratko je to trajalo i opet se vratio starim navikama – zaključio je predstavnik stanara pred kojim je dalje posao organizacije saniranja štete na samoj zgradi.

U toku je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ove tragedije, a kako neslužbeno saznaje Jutarnji, 72-godišnjaku je često bila u stanu upaljena sveća koju je, pretpostavlja se, kobnog jutra bio ostavio dok je odlazio na kiosk.

Detonacija koja je iz kreveta "poterala" stanovnike Trnskog, glavna je tema u kvartu. Neki kažu da je bilo samo pitanje vremena, s obzirom na način života preminulog muškarca, da se dogodi neka nevolja.

- Velika je to tragedija koja nam se dogodila u ulazu. Bio je dobar čovek. To niko ne spori. Živeo je sam i smatrao da je u stanju sam o sebi da brine. Voleo je da čita Sportske novosti i verujem da nije bilo broja koji kupio nije, ili barem prelistao. Ima sina, mislim da živi negde na području Splita, a od prijatelja i poznanika, koliko znam, mu niko nije dolazio u posetu u stan. Tačno je da su mu stalno gorele sveće u stanu, kraj glave ako je ležao ili uz noge ako je sedeo na fotelji. Govorio je da mu je tako toplije – priča komšinica stradalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA