≫ 

Dečak iz Zagreba kog su pretukli vršnjaci progovorio o incidentu: "Motiv im je bio samo da tuku iz zabave"

Mladićev otac odmah je alarmirao sve nadležne službe, a lekara sa Rebra potvrdili su im da je dečaku pukla vilica na dva mesta

  • 0
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Ove subote u javnosti je odjeknuo incident u zagrebačkom Dugom Selu, kada je grupa maloletnika napala vršnjaka (15) i to nakon objavljenog statusa na Fejsbuku. Dva dana nakon incidenta, napadnuti maloletnik odlučio je da progovori o onom što se dogodilo.

Podsetimo, do napada je došlo oko 21.15 sati ispred Osnovne škole Ivan Benković.

Mladić je sedeo sa dve prijateljice kada mu je navodno prišla grupa maskiranih dečaka.

- Njima nije bilo bitno ništa, nisu imali nikakav motiv osim da nekoga pretuku iz zabave, a ovoga puta to sam bio ja. Sećam se da je jedna prijateljica odmah otišla i nakon toga sam osetio snažan udarac od kojeg sam se onesvestio. Iako sam bio u nesvesti osetio sam bol od naknadnih udaraca - ispričao je mladić za 24sata.

Rekao je kako u tom trenutku nije bilo nikoga ko mu je mogao priskočiti u pomoć.

- Jedino svetlo koje je dopiralo do klupice bilo je ono od ulaza škole. Zato bih svim svojim vršnjacima savetovao da ne ostaju dugo napolju po mraku i da izbegavaju usamljena i mračna mesta jer nikada ne znate što će kome pasti na pamet - rekao je petnaestogodišnjak i dodao kako je saznao da je ista grupa dečaka napala njegovog prijatelja.

- Javio mi se stari prijatelj porukom i napisao kako su njega i još jednog prijatelja ista grupa dečaka pretukli iz čista mira pre nekoliko meseci - dodao je.

Njegov otac odmah je alarmirao sve nadležne službe, a lekara sa Rebra potvrdili su im da je dečaku pukla vilica na dva mesta.

Uprkos tome, veruju da će to uspeti da reše bez hirurškog zahvata, prenosi reči doktora otac dečaka.

- Već dva dana ne možemo da dođemo k sebi. Javilo nam se puno ljudi, ali ne i roditelji nasilnika. Oni možda ni ne znaju da su to njihova deca napravila iako mi je teško to verovati - rekao je otac.

Direktorka Centra za socijalni rad Dugo Selo Nada Petković ipak je navela kako je pozvala načelnicu policijske uprave koja je potvrdila da je u toku kriminalističko istraživanje i poručila je da sve rade da ovakvi slučajevi što pre budu rešeni.

- Koliko smo ažurni, najbolje govori slučaj koji smo zaprimili 3. oktobra, a Centar je već narednog dana uputio pozive i izvršio uvide u porodične prilike i slično. O konkretnim slučajevima ne mogu govoriti, ali želim da nagflasim da svako takvo ponašanje i događaj treba prijaviti. Roditelji trebaju prvo da obaveste razrednog i školu i tako se pokreće procedura. Bez prijave Centra ne može ništa - poručuje ona.

Video: Snimak vršnjačkog nasilja u OŠ Drinka Pavlović u Beogradu: Unosio mu se u lice, pa ga udario

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA