Dodik: Nećemo prihvatiti ponavljanje izbora, krivične prijave za članove CIK

Dodik je rekao da je CIK doneo odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsednika Republike Srpske bez zakonskog osnova

  • 6

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će danas biti podnesene krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije BiH i da njegova stranka neće prihvatiti ponavljanje izbora.

- Mi ćemo u ovom trenutku podneti krivične prijave protiv članova CIK-a pojedinačno, jer smatramo da su, shodno Krivičnom zakonu, narušili prava drugoga na fer pravni postupak, onemogućavajući da se uloži bilo kakva žalba - izjavio je Dodik.

Naveo je da je CIK doneo odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsednika Republike Srpske bez zakonskog osnova, prenosi RTRS.

Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine doneta je u ponedeljak odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, zbog, kako su naveli, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti".

Dodik, koji je na predsedničkim izborima učestvovao kao kandidat vladajuće koalicije, na konferenciji za novinare nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da je sve što se sada dešava manipulacija koja treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede određeno drugo stanje.

On je izneo tvrdnju da je očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije.

Dodik je naglasio da SNSD neće prihvatiti ponovljene predsedničke izbore, jer je to, kako je rekao, rušenje Republike Srpske, navodi RTRS.

Video: Dodik proglasio pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    11. oktobar 2022 | 12:32

    SVE DA SE DODJE DO ISTINE

  • Miško

    11. oktobar 2022 | 16:14

    Ako si siguran da ste ispravno radili i da je sve čisto, zašto nećete da prihvatite? Šta ako potvrde vašu pobedu? Ovoj izjavom samo priznaješ da ste pokrali izbore!

  • Rv

    11. oktobar 2022 | 16:38

    Ma cuti sram te bilo stidi se svoih godina ti presednik umesto da branis svoj narod ma gde gobijod bijo ti pljujes i sprdas se sa onima koi su otisli trbuhom za kruvom jer ti im nedas da ovde imaju normalan zivot okonja sram te bilo d

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA