U Hrvatskoj uhapšen jedan od najtraženijih evropskih begunaca

Pokušao pešice da pređe granicu

  • 2
Hrvatska policija kola automobil Foto: Shutterstock

Službenici hrvatske policije su u utorak na graničnom prelazu Pasjak, prilikom kontrole ulaza putnika u Hrvatsku, zatekli 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pešice došao na prelaz, a koji je uhapšen. Iako policija nije objavila njegovo ime, navodno se radi o Kristijanu Čačiću, prenosi Večernji list.

Radi se o mladiću za kojim je Policijska uprava primorsko - goranska raspisala poternicu, prenosi Večernji list.

Potragu za 27-godišnjakom raspisao je Županijski sud u Rijeci zbog sumnje da je počinio krivična dela u sastavu zločinačkog udruženja i neovlašćene proizvodnje i prometa drogama.

Ali za njegovo hapšenje raspisane su i međunarodne potrage u Šengenskom informacijskom sistemu, INTERPOL-ovoj bazi podataka.

Osumnjičeni je uhapšen i upućen u nadležni zatvor.

Iako policija nije objavila ime uhapšenog, a uklonjen je i sa stranica Evropola, Večernji list navodi pozivajući se na svoja saznanja da se radi od Kristijanu Čačiću (27).

Na listi najtraženijih begunaca još su dva Hrvata, a policija apeluje na građane da pogledaju njihove fotografije na stranicama kako bi videli da li prepoznaju nekog od njih.

Na listi je još nekoliko osoba sa zapadnog Balkana, uključujući i dvojicu iz Srbije.

Video: Hapšenje pripadnika Torcide zbog napada na Srbe u Kninu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA