Dečak (12) nakon napada stršljena pušten kući iz bolnice: Imao ubode po vlasištu i ekstremitetima

Na Sveti Duh sa Medvedgrada su dovezeni dete i dve odrasle osobe. Kako KB Sveti Duh nema pedijatriju, dete je prebačeno u Kliniku za dečje bolesti Zagreb, u Klaićevu

  • 0
stršljen

Foto: Pixabay

Dete koje je nakon napada stršljena prevezeno u bolnicu nakon višesatne bolničke opservacije pušteno je kući uz terapiju i upozorenje da u slučaju pogoršanja stanja hitno dođe u bolnicu.

Dve odrasle osobe koje su bile u pratnji sa decom u trenutku napada stršljena obrađene su na Svetom duhu odakle su takođe otpuštene uz terapiju. Na Sveti Duh sa Medvedgrada su dovezeni dete i dve odrasle osobe. Kako KB Sveti Duh nema pedijatriju, dete je prebačeno u Kliniku za dečje bolesti Zagreb, u Klaićevu, piše Večernji list.

- Maloletni pacijent (I. K. 12.g.) doveden u pratnji tima HMP u KDBZ zbog uboda stršljena. Prema anamnestičkim podacima danas oko 09:25 h ubod nekoliko stršljena tokom terenske nastave na području Medvedgrada. Vidljivo više uboda u području vlasišta, i ekstremiteta; Vidljiva lokalna reakcija na mestu uboda. Nije imao smetnji disanja ili gutanja, bez drugih tegoba. Po navedenom događaju opserviran u KB "Sveti Duh", gde je primio potrebnu terapiju, ista nastavljena i u toku je po dolasku u KDBZ. Tokom opservacije sve vreme dobrog opšteg stanja, bez tegoba, urednih vitalnih parametara Pri pregledu u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti stabilnih vitalnih parametara, uredne svesti i kontakta, kardiopulmonalno kompenzovan; lokalna reakcija na mestu uboda u području vlasišta i ekstremitetima. U toku opservacija uz potrebnu terapiju i parenteralnu rehidraciju - stoji u nalazu Klaićeve.

Video: Opojnim mirisom pozivaju roj: Zašto i kada stršljenovi ubijaju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA