Trešten pijan vozio po Banjaluci: Izmerili mu čak 4,6 promila

Kod 12 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg proteklog vikenda

  • 1
Pijani vozač, alkohol vožnja u pijanom stanju Foto: Shutterstock

Proteklog vikenda, službenici Policijske uprave Banjaluka realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policijski službenici su kontrolisali 389 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 124 su sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Kod 12 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg, a kod jednog vozača u Banjaluci, utvrđeno je 4,65 g/kg alkohola u organizmu. Zbog alkoholisanosti slobode je lišeno 17 vozača. Za ostale prekršaje sankcionisana su 22 vozača.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    17. oktobar 2022 | 13:54

    Ал је возио ! Колико трезних има на путу који жестоко крше саобраћајне прописе а нико их не санкционише ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA