≫ 

Računovođa iz škole OŠ "Vuk Karadžić" u Beranama uzeo više od 13.000 evra: Ovako je napravio prevaru

On je doveo u zabludu direktorku škole na način što joj je prikazao izvode iz banke, koji su bili lažni, a na kojima je prikazao lažne novčane iznose.

  • 0
Crna gora, Crnogorska policija Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv R. Č. (47) iz Berana podignuta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave, a na štetu Ministarstva prosvete - Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Beranama.

On je, kako se sumnja, kao računovođa u navedenoj školi, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja tokom septembra i oktobra 2022. godine, za sebe ili drugog pribavio protivpravnu imovinsku korist, na način što je sa žiro računa škole u više navrata na svoj račun prebacio iznos od ukupno 13.550 evra.

On je potom doveo u zabludu direktorku škole na način što joj je prikazao izvode iz banke, koji su bili lažni, a na kojima je prikazao lažne novčane iznose.

On je na ovaj način pričinio materijalnu štetu Ministrastvu prosvete Crne Gore u iznosu od 13.550 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA