≫ 

Završena istraga Uskoka protiv četiri bivša hrvatska ministra

Očekuje se uskoro podizanje optužnice protiv osumnjičenih

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Hrvatski Uskok završio je istragu kojom su bila obuhvaćena četiri ministra iz aktuelne vlade Andreja Plenkovića i, kako piše Jutarnji list, izvesno je da će protiv njih uskoro biti podignuta jedna optužnica.

Reč je o sada već bivšim članovima vlade Darku Horvatu, Borisu Miloševiću i Josipu Aladroviću, protiv kojih je istraga pokrenuta u februaru ove godine dok su bili članovi vlade, dok je četvrti Tomislav Tolušić, smenjen sedam meseci pre.

Policija je najpre u februaru uhapsila Horvata, tada ministra građevinarstva i državne imovine, a onda se saznalo da su uz njega osumnjičeni i tadašnji potpredsednik vlade Milošević, kao i ministar rada Aladrović.

Najveći deo optužbi na račun Horvata i Miloševića odnosi se na nameštanje podrški za područja naseljena nacionalnim manjinama, a reč je o događajima iz 2018. godine, a optužbe protiv Aladrovića se odnose na dva slučaja sređivanja zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za penzijsko osiguranje (HZMO).

Video: Pucnjava ispred Vlade u Zagrebu: Ranjen policajac, napadač se ubio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA