Bez ponavljanja izbora za predsednika Republike Srpske, CIK: Zahtev za poništavanje je neosnovan

CIK je doneo i naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju 22 vreće za više nivoa vlasti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu

  • 0
BiH Bosna i Hercegovina izbori Foto: Tanjug/AP

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sednici jednoglasno je kao neosnovane odbila zahteve PDP-a i SDS-a za ponavljanje izbora za nivo predsednika Republike Srpske.

Zahtevi su odbijeni sa obrazloženjem da izbori mogu biti poništeni samo ako se ustanovi da je u toku izbornog procesa došlo do propusta koji utiču na nepravilnost izbora, kao i da još nije doneta odluka o utvrđivanju rezultata izbora.

CIK je doneo i naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju 22 vreće za više nivoa vlasti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Prema ovoj naredbi, biće otvoreno po pet vreća za nivo Predsedništva i Parlamentarne skupštine BiH, osam vreća za Parlament FBiH, te po dve vreće za Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona.

Kako je navedeno, ove vreće se otvaraju radi otklanjanja nelogičnosti na onim biračkim mestima gde je u kutijama bilo manje listića od broja glasača.

CIK je odlučio i o dodeli poslaničkog mandata Nevenki Marilović u Narodnu skupštinu Republike Srpske, nakon što je mandat istekao poslaniku Siniši Iliću, prenela je RTRS.

Video: Dodik najavio krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA