≫ 

Advokat porodice pretučenog dečaka (11) iz Biograda: "Direktor škole znao za nasilje, nije ništa preduzeo"

Advokat porodice, Rafael Krešić, rekao je kako je direktor osnovne škole u Biogradu znao za novi napad na dečaka jer su mu ga roditelji prijavili. Međutim, direktor škole Joško Britan je to ignorisao

  • 0
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Odmah po povratku na nastavu, dete je ponovo pretrpelo povredu, pod vrlo sličnim okolnostima i to je direktna posledica ignorisanja prave situacije, od strane vođstva škole i na tome ćemo sada poraditi, istakao je za Dnevnik Nove TV advokat Rafael Krešić.

On zastupa porodicu dečaka (11) iz Biograda koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja u septembru, a par dana kasnije napad se opet ponovio.

Krešić je rekao kako je direktor osnovne škole u Biogradu znao za novi napad na dečaka jer su mu ga roditelji prijavili. Međutim, direktor škole Joško Britan je to ignorisao.

- Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da Škola nije događaj od 22. septembra 2022. među učenicima prepoznala kao nasilje te nije postupila u skladu s Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među decom i mladima i Pravilnikom o načinu postupanja radnika školskih ustanova u preduzimanju mera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim telima - piše u saopštenju prosvetne inspekcije.

- Drago mi je da imate nalaz prosvetne inspekcije, ali ja sada imam sastanak - rekao je direktor za Novu TV i poručio da su ga kolege upozorile da neko snima. Nije hteo da komentariše nalaz inspekcije, piše 24 sata.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA