≫ 

Majka iz pakla: Hrvatica zlostavljala svoje dvoje dece, preti joj zatvor

Majku (41) terete da je svojim postupanjem onemogućila normalni psihofizički razvoj dece i da nije sprovodila odluku o zaštiti dobrobiti deteta koju je odredio nadležni centar

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Opštinsko državno tužilaštvo saopštilo je kako je 18. oktobra 2022., podiglo optužnicu protiv majke (41), inače hrvatske državljanke zbog počinjenih krivičnih dela povrede detetovih prava odnosno zlostavljanja deteta ili prisiljavanja deteta na rad neprimeren njegovoj dobi, prosjačenje ili drugo ponašanje štetno za njegov razvoj te zbog nesprovođenja sudske odluke ili odluke Centra za socijalnu negu za zaštitu dobrobiti deteta i drugih ranjivih grupa.

Okrivljena se tereti da je od septembra 2020. godine do maja 2022. godine u jednom gradu na području središnje Hrvatske, kao majka dvoje dece starih 14 i osam godina, pristajući da negativno utiče na njihov psihofizički razvoj, uprkos upozorenjima voditeljke mere stručne pomoći nadležnog centra za socijalnu negu, počinila navedena krivična dela, piše 24 sata.hr.

Tereti se da je svojim postupanjem onemogućila normalni psihofizički razvoj dece i da nije sprovodila odluku o zaštiti dobrobiti deteta i drugih ranjivih osoba zbog njegove dobi koju je odredio nadležni centar.

Ako joj pravosnažno dokažu krivicu za krivično delo povrede detetovih prava preti joj od jedne do pet godina zatvora dok je za nesprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti deteta propisana kazna zatvora do jedne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA