≫ 

Nestalo vijetnamsko prase u Dalmaciji: Vlasnica zabrinuta za svoju Bonitu, kaže da je jako umiljata

Prasica je svaki dan izlazila napolje, igrala se s decom, psima, pasla travu zajedno s konjima

  • 1
Divlji vepar Foto: Shutterstock

Vijetnamsko prase po imenu Bonita izgubilo se u Konavlima u Dalmaciji, objavila je njena vlasnica apelujući na pomoć kako bi se životinja pronašla.

- Pitoma je i uvek se zadržava u blizini kuće, a juče je odlutala i uveče nije došla kući - navela je Antonia Kurtela Pavlić, vlasnica životinje, na  Facebooku.

- Vijetnamska prasica zove se Bonita, došla nam je pre nekih godinu i po, preko gospođe Marije Laptalo iz Društva za zaštitu životinja na "Ranč Dubrovnik" na Grudi. Imala je samo šest meseci kad je došla, prethodni vlasnici su je držali u kući, vodili na povocu i vozili u autu, mi smo ipak odlučili da je držimo u štali s ostalim životinjama - kaže Antonia, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prasica je, kako kaže, svaki dan izlazila napolje, igrala se s decom, psima, pasla travu zajedno s konjima.

- Jako je umiljata, do sada se nikad nije preterano udaljavala s ranča, ali kada bi se terala, primetili smo da je glasnija i tada bi odlazila dalje od kuće u potrazi za mužjakom, ali uvek bi se uveče vratila - ispričala je ona.

Pre dva dana je otišla i još nije pronađena.

- Uz pomoć mnogih ljudi koji su se javili za pomoć i lovačkih pasa još uvek nije pronađena. Nestala je na području ispod Grude, u smeru Konavoskog polja - navodi vlasnica.

Vijetnamsko prase pretežno je crne boje, a neki primerci imaju svetle mrlje. Teška je od 70 do 80 kilograma, ali odrasli mužjaci u uzgoju mogu težiti i do 150 kilograma. Vežu se za svog vlasnika i vole češkanje, piše Slobodna Dalmacija.

Jednu je vijetnamsku svinju kao ljubimca držao i poznati holivudski glumac Džordž Kluni, a kad je uginuo, dugo je tugovao za svojim Maksom. Više nikad nije nabavio novu.

Video: Prase ili pas? Preslatki bucmasti psi patuljastog rasta tope i najhladnija srca!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kulin

    28. oktobar 2022 | 02:12

    Haha pa ona već odavno zavrsila na ražnju ili u gulašu 🤤🤤😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA