Otac osuđen jer je bivšoj supruzi i detetu dao 8.000 dinara za sladoled: Za to postoji i dobar razlog

Muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu meru zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici"

  • 0
Nasilnik napadač devojčica dete plače uplašena strah nasilje Foto: Shutterstock

Otac (42) iz Hrvatske proglašen je krivim i osuđen jer je na plaži prišao bivšoj supruzi (30) i njihovom detetu (6) i ostavio im 500 kuna (oko 7.800 dinara) za sladoled.

Prekršajni sudijaosudio ga je na 60 dana uslovnog zatvora te je dobio “zaštitnu meru zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ispod 50 metara, gde god bila na teritoriji Hrvatske, u trajanju od 12 meseci, osim pred državnim telima za potrebe eventualnog postupka”, piše Danica.hr.

Prema presudi, otac je u avgustu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gde je bila s njihovim zajedničkim detetom, i dao joj 500 kuna rekavši da je to za decu, za sladoled”.

Međutim, muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu meru zabrane približavanja žrtvi nasilja u poridici na udaljenosti od 50 metara, a koja mera mu je izrečena pravosnažnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Zato je osuđen na 60 dana zatvora a izrečena mu je nova zaštitna mera zabrane približavanja, opet na godinu dana, pod pretnjom novčane kazne ili hapšenja i pritvaranja.

Presuda je napravosnažna i na nju se može žaliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA