≫ 

Ujutru se lažno predstavljali kao policajci, popodne završili iza rešetaka: Uhapšena dva Zadranina

Dva hrvatska državljanina i jedna državljanka se sumnjiče da su po prethodnom zajednički smišljenom dogovoru dana 26. oktobra u Zadru, nakon što su prethodno telefonom nazvali i predstavljali se kao službeno lice došli kod 90-godišnjaka koji im je predao novac radi navodne provere

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Policijski službenici Policijske stanice Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 54 i 46 godina kao i 25–godišnjom hrvatskom državljankom, koje se sumnjiči za prevaru na području Zadra, saopštila je policija.

Svo troje se sumnjiče da su po prethodnom zajednički smišljenom dogovoru dana 26. oktobra u Zadru, nakon što su prethodno telefonom nazvali i predstavljali se kao službeno lice došli kod 90-godišnjaka koji im je predao novac radi navodne provere, piše Index.

Hteli da izvuku 40.000 kuna od starijeg muškarca

Naime, u jutarnjim satima osumnjičeni su nazvali na fiksni telefon oštećenog te se predstavili kao policijski službenici, tražeći da im preda ušteđevinu radi daljih provera novca. Potom su oko 13.30 ličnim vozilom osječkih registarskih oznaka došli na gradski predeo Petrići, da bi osumnjičeni 54-godišnjak otišao u stan kod oštećenog te, predstavljajući se kao policajac, od njega preuzeo više od 40.000 kuna (oko 5.000 evra) u domaćem i stranom novcu, objavila je policija.

Nakon preuzimanja novca udaljili su se s mesta događaja autom, BMW-om čakovečkih registracijskih oznaka, međutim ubrzo su ih na predelu Bokanjca sustigli policajci te svo troje priveli u prostorije policije.

Kod prevaranata pronađen novac

Tokom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađen na prevaran način otuđen novac, koji je vraćen oštećenom vlasniku, objavila je policija.

Nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a krivična prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilašvu u Zadru, stoji u policijskom saoštenju.

Video: Lažni snimak kruži: Tinejdžer ubada policajca, a onda se čuje pucanj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA