≫ 

Odložena poseta Fon der Lajen Crnoj Gori zbog lošeg vremena

Termin posete biće naknadno određen

  • 0
Samit eu-zapadni balkan Foto: Tanjug/AP

Današnja poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Crnoj Gori je odložena, saopšteno je iz EU Info centra.

- Poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Crnoj Gori će, nažalost, morati da bude pomerena za drugi datum jer, usled vremenskih uslova, avion delegacije ne može da poleti sa aerodroma u Beogradu. Poseta će biti organizovana u novom terminu koji bude zajednički dogovoren - navodi se u saopštenju, preneo je sajt RTCG.

Povodom odlaganja posete oglasila se i Fon der Lajen.

- Nažalost, zbog lošeg vremena morala sam da odložim moju posetu Crnoj Gori ovog prepodneva. Naknadno ćemo odrediti novi termin. Radujem se poseti vašoj lepoj zemlji uskoro - poručila je Fon der Lajen na Tviteru.

Prethodno je iz EU info centra danas saopšteno da je dolazak Fon der Lajen u Crnu Goru pomeren zbog magle na beogradskom aerodromu i da se očekuje kašnjenje od najmanje jednog sata.

Fon der Lajen je u petak boravila u BIH i Srbiji, a danas je trebalo da boravi u Crnoj Gori, u okviru regionalne posete Zapadnom Balkanu.

Uprkos magli većina aviona poletela sa beogradskog aerodroma

Svi letovi koji su jutros planirani sa Aerodroma "Nikola Tesla" realizovani su, osim leta za Hurgadu, dok u dolasku kasne avioni iz Kaira, Pekinga, Ciriha, Rima, Zagreba, Beča, Ljubljane i Londona, navodi se na sjatu Aerodroma.

Iz beogradske vazdušne luke Tanjugu je potvrđeno da jutos i tokom prepodneva ima magle na pisti zbog koje je smanjena vidljivost, ali nisu mogli da potvrde da je to razlog kašnjenja aviona.

"Aerodrom ''Nikola Tesla'' Beograd neprekidno je otvoren za avio- saobraćaj jer raspolaže kategorijom III b, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti. Ovo praktično znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Navodi se kako to znači da svi avioni koji su opremljeni potrebnim uređajima i čije posade poseduju dozvole za sletanje i poletanje u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti mogu sletati i poletati sa beogradskog aerodroma u ovim složenim meteorološkim uslovima i da samo od odluka kompnija zavisi da li će to raditi ili ne.

Iz EU info centra je prethodno saopšteno da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Crnoj Gori odložena zato što njen avion nije zbog vremenskih uslova mogao da poleti sa beogradskog aerodroma.

Video: Vučić se sreo sa Fon der Lajen: Predsednica Evropske komisije u Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA