≫ 

"Zakasnili smo odavno, zato ga nismo sačuvali": Potresna ispovest Vučka koji je obavestio o Mladenovoj smrti

Vučko je posebno istakao da cilj objave nijednog trenutka nije bio poziv na linč, jer sada svi, kako kaže, treba da se molimo gospodu Bogu za Mladenovu dušu

  • 4
Mladen Dulić, Laktaš Foto: Facebook

Vest o smrti Mladena D. (22) iz Laktaša koji je, kako se veruje, digao ruku na sebe jer nije mogao da podnese ismevanje koje je usledilo na društvenim mrežama nakon što je tajno sniman tokom razgovora za posao potresla je sve do srži.

Region je saznao za ovu tragediju nakon što je Banjalučanin Branislav Vučić, sugrađanima daleko poznatiji kao Vučko i humanitarac koji je pomagao i pomaže kome god stigne, postavio objavu na društvenim mrežama i obavestio o tragediji koja je porodicu Mladena D.

Vučko je posebno istakao da cilj objave nijednog trenutka nije bio poziv na linč, jer sada svi, kako kaže, treba da se molimo gospodu Bogu za Mladenovu dušu, piše Srpskainfo.

– O Mladenovoj porodici znam samo dobre stvari i tako sam ih doživeo. Živeli su kao i sav naš dobri narod. Imam ja, kada ima i komšija moj. Radeći ovaj humanitarni posao, čuo sam od porodice sa kojima smo gurali našu priču, kako je Dragan (Mladenov otac), uvek tu, da pritrči i pomogne. Uzmi sada, a platićeš kada budeš imao, a ako i ne platiš, zaradio sam dosta, da pred Boga mogu čista srca. Ogrej se dobrotom i moli za mene – priča ovaj Banjalučanin.

Dodaje kako se o Mladenu nije mnogo ni znalo, jer je naprosto “lebdeo među nama”.

- On je onaj dobri dečak koji nije gazio mrave, jer ih je brojao. On je dečak iz komšiluka, koji nam popravi jutro, razvedri dan i osvetli nebo. Dečak iz komšiluka je bio zemaljski, a sada je nebeski anđeo – istakao je Vučko.

"Nismo ga sačuvali, jer smo zakasnili"

- Zakasnili smo, odavno smo zakasnili. Zakasnili smo po rođenju. Zakasnili smo da se smejemo, zakasnili da plačemo. Zakasnili smo da se čuvamo, zakasnili da volimo… Zakasnili smo da budemo ljudi – kaže banjalučki humanitarac.

Svima je uputio i poruku da nikada više ne dozvolimo da nas opominju Gorani, Mladeni, da nas opominju naša deca.

- Opominjimo jedni druge svaki dan, jer smo ćutanje do sada puno platili – zaključio je Vučko.

Video: Kuća u kojoj se Dušan S. razneo bombom u Vršcu: Pre toga tukao devojku i njenu majku crevom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acika

    30. oktobar 2022 | 09:55

    Mi Srbi! Koji za sebe mislimo da smo jedini na svetu BOŽJI narod,poznati smo po ismevanju,ponizavanju i pljuvanju drugih čim nam se ukaže prilika za to! Društvene mreže su kao stvorene za nas i taj naš urodjeni talenat.

  • Samo kažem

    30. oktobar 2022 | 10:27

    Potpuno je ok snimati čudne, neprikladne i zakonom kažnjive situacije na koje nailazimo u životu, kako bi zaštitili sebe i druge... Potpuno drugo je snimati ljude sa namerom da im se podsmeva. Naravno, ne možemo zabraniti internet i društvene mreže, ali možemo imati svest o tome šta i radi čega postavljamo na društvene mreže. Namera radnika koji je snimao " razgovor za posao" nije bila dobra. On nije želeo na bilo koji način da pomogne ovom dečku, nije želeo da ga zaštiti, nije želeo da osvesti javnost... Komentatori se okupljaju komentarišu, i naravno doprinose svojim komentarima i ovom tragičnom sledu događaja... Međutim, takođe se komentatori po društvenim mrežama okupljaju i ukazuju neretko na korupciju, nelegalne radnje, uticaj kompanija i pojedinaca na društvo ... Tako da... Nisu krive društvene mreže, nisu kriva deca koja ostavljaju zlobne komentare... Kriv je radnik pumpe koji je snimio situaciju iz loše namere, i roditelji koji nisu vaspitali decu koja komentarišu svašta, kad kažem svašta, to mislim u bukvalnom smislu, kao i državne institucije jer je prevelik broj nelečenih i nedijagnostikovanih na slobodi koji imaju pristup internetu i mogućnost pisanja najrazličitijih komentara... Do nas je , nije do društvenih mreža...

  • Zoran

    30. oktobar 2022 | 10:04

    Bravo za vest. Nažalost, većina je postala egocentrična. Ni dobar dan u ulazu se deli a ne ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA