≫ 

Detalji hapšenja "mule" u Zagrebu: Malo se znoje jer ne mogu da piju vodu, ponašao se tipično za krijumčara

Brazilac (45) je progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1.170 grama kokaina

  • 0

Brazilac (45) je progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1.170 grama kokaina. Avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona stigao je na aerodrom "Franjo Tuđman" u Zagrebu, prenosiVečernji list.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, kako je navela zagrebačka policija, pronađeno je 240 grama kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom težine 310 grama.

Šef granične carinske kancelarije na aerodromu Zagreb Tihomir Žegrec opisao je kako se Brazilac ponašao tokom pregleda.

- Ponašao se tipično za krijumčara. Takve osobe se zatvaraju u sebe, odbijaju verbalnu komunikaciju - rekao je za Dnevnik Nove TV i dodao da se "takozvani gutači malo znoje jer ne mogu da piju vodu, u avionu je vazduh suv tako da dehidracija pokazuje da bi se moglo raditi o gutaču".

- Radili smo pregled prtljaga, našli smo ampulice koje se mogu koristiti i za druge stvari, ne samo za drogu, pokazalo se da je u njima organska tvar. Kad se pokazalo da se radi o kokainu, stvari su jasne. Suočena s činjenicama, osoba je počela da komunicira, kod nas je izbacila još 30-ak ampula - dodao je.

Mule za nošenje opasnog tereta obično dobiju od 1.000 do 3.000 dolara. Brazilcu je, u cilju zaštite zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska nega u KBC Zagreb, u sklopu kog je urađen rendgenski snimak abdomena, pa je na istom bio vidljiv veći broj stranih tela u probavnom traktu osumnjičenog, navela je PU zagrebačka.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca pa je dokazano da je u telu prenosio još 62 kapsule ispunjene kokainom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predat u pritvor, dok je krivična prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Video: Rekordna zaplena droge u Hrvatskoj: Policija našla pola tone kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA