≫ 

Majka iz Hrvatske, koja je pokušala da ubije ćerku, puštena na slobodu: Za zločin okrivila supruga

Protiv te odluke pobunilo se Državno tužilaštvo koje smatra da 31-godišnjakinja nije smela biti puštena na slobodu

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Majka iz Podravine u Hrvatskoj, koja je sredinom marta, prema navodima optužnice, htela da ubije svoju dvogodišnju ćerku pa odustala i zločin pokušala da podmetne suprugu, puštena je iz istražnog zatvora.

Protiv te odluke pobunilo se Državno tužilaštvo koje smatra da 31-godišnjakinja nije smela biti puštena na slobodu, prenosi Index.

- Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je podnelo žalbu protiv prvostepenog rešenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je ukinut istražni zatvor hrvatskoj državljanki (1991.) protiv koje je podignuta optužnica zbog počinjenih krivičnih dela teškog ubistva sa dobrovoljnim odustajanjem i lažnog prijavljivanja krivičnog dela - saopštili su iz ŽDO-a Varaždin.

U obražloženju žalbe navode da je ona podneta zbog "pogrešno utvrđenih činjenica" i kako smatraju da drugim "merama opreza nije moguće kod okrivljene otkloniti opasnost od ponavljanja krivičnih dela".

Kako su od meštana Kozarevca, sela u kojem se dogodio zločin, tada saznali lokalni mediji, svemu je prethodila bračna svađa jer joj je suprug navodno dao do znanja da namerava da se rastane od nje.

Okrivljena je nakon pokušaja ubistva svoje povređeno dete odvela u bolnicu i slagala da ga je povredio suprug, nakon čega ga je policija i uhapsila. No, ubrzo je ipak priznala istinu i suprug je pušten iz pritvora, a ona zadržana.

Devojčica je nekoliko dana bila na lečenju i u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, a potom je nastavila da živi s ocem.

Video: Ćerka ubila majku u Bečeju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA