Silovao mentalno zaostalu ćerku, ona mu rodila dete: Sud mu smanjio kaznu jer je star

B.T. je osuđen jer je u dva navrata 2017. godine upotrebom sile u porodičnom stanu imao polni odnos sa svojom ćerkom od 17 godina s kojom je živeo

  • 0
Maltretiranje devojke, silovanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Viši sud u Zagrebu delimično je prihvatio žalbu B.T. i smanjio mu sa 20 na 16 godina zatvorsku kaznu zbog dva krivična dela protiv polne slobode nad bolesnom i lakše mentalno zaostalom 17-godišnjom ćerkom koja je nakon silovanja rodila dete, saopšteno je.

Sud je saopštio da je prihvatio žalbu optuženika i preinačio prvostepenu presudu Županijskog suda u Splitu u odluci o kazni kojom je B.T. nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina.

Sud je precizirao da je prihvatio prvostepenu pojedinačnu kaznu od 13 godina za prvo krivično delo, ali je za drugo utvrdio kaznu zatvora od sedam godina, pa ga je osudio na jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio optuženiku otežavajuće okolnosti ranijeg višestrukog osuđivanja zbog porodičnog nasilja, ali nije utvrdio i dovoljno vrednovao druge okolnosti. Kao olakšavajuće okolnosti koje je prvostepeni sud trebalo da vrednuje su njegove godine i status penzionera, piše Index.

B.T. je osuđen jer je u dva navrata 2017. godine upotrebom sile u porodičnom stanu imao polni odnos sa svojom ćerkom od 17 godina s kojom je živeo. Sud je saopštio da je žrtva posebno ranjiva zbog bolesti i invaliditeta (laka mentalna zaostalost) i da je devojčica nakon počinjenja prvog krivičnog dela ostala trudna, a potom je i rodila dete.

Video: Ovo je konjički klub u kom je osumnjičeni instruktor jahanja, M.Đ. silovao devojčice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA