≫ 

Pas skočio na dete (10) i izgrizao ga: Podignuta optužnica protiv vlasnika u Rijeci

Dete je zadobilo teške povrede lica i glave

  • 0
Policajac policija, Pas, besan, agresivan, krvoločan, rotvajler, napad, ujed psa Foto-ilustracija: Pixabay, Shutterstock

Opštnsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 46-godišnjeg muškarca čiji je pas krajem maja skočio na desetogodišnje dete i naneo mu teške povrede lica i glave.

Tužilaštvo je saopštilo da je optužnica protiv 46-godišnjaka podignuta zbog počinjenog krivičnog dela protiv opšte bezbednosti.

Pas bio bez brnjice

Optuženom se stavlja na teret da je 29. maja 2022., oko 16 sati, u riječkoj ulici kojom prolazi veći broj osoba, držao opasnog psa na povocu bez brnjice, pri čemu se nije u dovoljnoj meri uverio da ga može sigurno držati pod kontrolom, prenosi Index.

Zbog takvog njegovog postupanja, dodaje tužilaštvo, pas se u jednom trenutku otrgnuo s povoca i potom skočio na dete koje je prolazilo ulicom u društvu druge dece i naneo mu tešku telesnu povredu lica i glave.

Video: Pas koji je ujeo ljude ispred supermarketa u Žarkovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA