Marinko hicem u glavu ubijen u stanu: Ubica mu dugovao novac, njegova devojka zatekla stravičan prizor

Na dan ubistva osumnjičeni se čak dva puta vraćao u stan, a tokom jednog od tih odlazaka snimila ga je kamera na benzinskoj pumpi dok je točio gorivo.

  • 0
Hrvatska Zagreb Harald Kopitz otac ubio troje dece Foto:Tanjug/HINA

Bivši knjigovođa V. T. (49), od nedavno direktor građevinske firme iz Čitluka, uhapšen je zbog sumnje da je u sredu tokom dana hicem u glavu iz vatrenog oružja usmrtio Marinka K. (60).

Svirepi zločin dogodio se u sobi stana u Švarcovoj ulici gde je pokojni muškarac izvodio građevinske radove, a u kom je ujedno i noćio.

Šokantan prizor prva je uočila žrtvina devojka u četvrtak u 9.30 sati koja je zatekla otvorena vrata stana i odmah je pozvala policiju. Nije dugo trebalo da policija pronađe počinioca, budući da je u stanu bilo tragova borbi.

Na dan ubistva osumnjičeni se čak dva puta vraćao u stan, a tokom jednog od tih odlazaka snimila ga je kamera na benzinskoj pumpi dok je točio gorivo.

Pokojni Marinko nije imao prijavljeno boravište na području Hrvatske deset godina, a navodno su okidač za zločin bilo dugovanje novca. Prema nezvaničnim informacijama, Marinko K. je osim radova u stanu gde je ubijen, uređivao i kuću V. T., a za odrađeni posao nije bio plaćen u celosti, pa ga je žrtva često na taj dug podsećala. Paralelno s ubistvom policija istražuje i jedan izgoreo automobil u Zagrebu, koji je povezan sa oba aktera priče.

Stanari Švarcove su užasnuti saznanjem da je u njihovoj zgradi ubijen čovek.

- U tom stanu radovi traju već mesecima, te radnike ne poznajemo, ali ih viđamo tu od jutra do mraka. Bilo ih je više, ne samo jedan. Nismo ništa čuli ni videli da neko zapomaže, nego smo saznali od policije u četvrtak ujutru da se nešto dogodilo jer su zvonili svim stanarima kako bi prikupili, valjda, neke korisne informacije - rekla je za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

Policijski uviđaj u stanu trajao je do kasno u noć u četvrtak, a danas su sa parkinga ispred zgrade, po nalogu policije, pripadnici vučne službe pokupili Mercedes koji je nakon uviđaja zapečaćen i koji je koristio ubijeni muškarac.

Osumnjičeni je u međuvremeni priveden i određeno mu je zadržavanje u pritvoru.

Video: Novi snimak privođenja Srbina osumnjičenog za ubistvo na Pagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA