≫ 

Otac šestoro dece pijan prebio ženu: Izbio joj zube, pa se sa sinom skrivao u šumi

Muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu od godine i 10 meseci, ali mora da odsluži 10 meseci uz uslov da u toku pet godina ne počini novo krivično delo

  • 0
Nasilje zlostavljanje žena Foto: Shutterstock

Opštinski građanski sud u Zagrebu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je 31-godišnji muškarac, otac šestoro dece sa šireg područja Zagreba, osuđen na 10 meseci zatvora zbog nasilja u porodici.

Muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu od godine i 10 meseci, ali mora da odsluži 10 meseci uz uslov da u toku pet godina ne počini novo krivično delo.

Kako se navodi u presudi, protiv muškarca se vode i drugi krivičnni i prekršajni postupci, a on je i ranije prekršajno osuđivan, piše Index.

Sve se dogodilo 11. marta oko 22 sata.

- Nakon što je u 15 sati u alkoholisanom stanju došao u porodičnu kuću u kojoj živi njegova supruga sa zajedničkom decom i nastavio da konzumira alkoholna pića, pa od supruge zatražio da konzumira alkoholna pića s njim, što je ona odbila, a potom u nameri da ženu telesno povredi, rukama je uhvatio za kosu, sagnuo glavu i kolenom je udario u lice, a potom je udario i šakom u lice, kojom prilikom je žena zadobila teške telesne povrede u vidu krvnog podliva u području oka, površinske rane u području levog ugla usana i izbijena tri prednja zuba gornje vilice - stoji u presudi.

Pobegao u šumu sa sinom

Nakon toga je muškarac pobegao u šumu sa maloletnim sinom.

- Plašeći se dolaska policijskih službenika u kuću, poveo je dete u šumu i s njim je celu noć proveo u prostoru šume koja se nalazi nedaleko od porodične kuće, a kako je prethodno uzeo mobilni od supruge pre nego što je napustio porodičnu kuću, za vreme boravka u šumi uputio poziv ocu supruge, tokom kojeg je zatražio da razgovara sa suprugom pa joj je potom u nameri da je zastraši uputio reči pretnje: da će spavati kao njegova mama na groblju - navodi se dalje u presudi.

Osuđenik je na sudu priznao zločin i naveo da se kaje. U nekoliko navrata je ranije osuđivan zbog nasilja na štetu supruge.

Sud mu je odredio i obavezno lečenje od alkoholizma.

Video: Eleonora je bila žrtva nasilja, sada daje podršku drugim ženama: Moramo da iščistimo loša uverenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA