≫ 

Opljačkane 3 ambulante u "narkomanskom eldoradu" u Sinju: Lopovi ciljali samo opijate, opremu nisu dirali

Jedan ili više, još uvek nepoznatih počinilaca provalilo je i devastiralo sve tri ambulante Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije unutar kompleksa bivše fabrike "Dalmatinka" u Sinju

  • 0
lopov pljačkaš, provala provalnik sigurnosna kamera Foto-ilustracija: Shutterstock

U noći s ponedeljka na utorak jedan ili više, još uvek nepoznatih počinilaca, provalilo je i devastiralo sve tri ambulante Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije unutar kompleksa bivše fabrike "Dalmatinka" u Sinju, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Sve tri ambulante utorkom rade u poslepodnevnoj smeni, od 13 sati. Ja sam došla prva u 12.55 i zatekla sam otvorena ulazna vrata. Čim sam zakoračila u hodnik i pogledala prema ambulantama videla sam da je sve razbijeno. Odmah sam nazvala svoju doktorku i kazala joj što sam videla. Ona mi je rekla da će odmah doći i dodala da kontaktiram policiju. Nazvala sam policiju čiji su službenici ubrzo stigli, a uskoro i njihova ekipa za uviđaj – rekla je medicinska sestra Marina iz ambulante dr Miloš.

Sve vreme trajanja policijskog uviđaja lekari i njihove medicinske sestre nisu mogli u svoje ambulante već su čekali u dvorištu. Kada je policija obavila svoj deo posla oni su ušli i ostali preneraženi viđenim. Na gotovo svim vratima i vitrinama bila su porazbijana stakla, krhotine stakla prekrivale su veliki deo poda, fioke su ispreturane i iz njih su na pod pobacani papiri, sa stolova su na pod bačeni kompjuteri i štampači...

- Pod stresom smo svi zajedno pa u ovom kršu i lomu teško možemo na prvu da tvrdimo šta je sve nestalo ili je oštećeno. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da su nestali svi lekovi koji se smatraju opijatima. Ispreturali su sve gde su se nalazili lekovi. Ostavili su otvoren hladnjak u kom smo imali vrednu i skupu vakcinu pa sada sve te lekove moramo da bacimo – kaže dr Miloš.

Nisu ukradeni najvredniji uređaji

Sve troje lekara posle obilaska devastiranih ambulanti konstatovali su da nisu odneti najvredniji medicinski uređaji. Oni smatraju da je provala bila ciljana upravo na opijate i zaključuju da počinioca ili više njih treba tražiti među narkomanima koji se svakodnevno vrzmaju u njihovom komšiluku, u napuštenim prostorima bivše "Dalmatinke".

- Naše ambulante su poput izolovanog ostrva unutar kompleksa bivše fabrike "Dalmatinke". Samo naše ambulante, koje su u vlasništvu Doma zdravlja, obnovljene su, uređene i na njima je zamenjena građevinska stolarija. Sve okolo je zaraslo u draču i korov, a ostali prostori su devastirani do neprepoznatljivosti. Na svakom koraku mogu se videti narkomanske igle i ambalaža lekova koji spadaju u opijate. Bezbroj puta smo do sada o tome govorili policiji, gradskoj vlasti i čelnicima Doma zdravlja. Koliko je nama poznato niko nije reagovao. Bivša fabrika "Dalmatinka" i dalje je narkomanski eldorado. Ovim ne otkrivamo ništa novo, to je već svima poznato – kažu lekari.

Zbog provale trpe i pacijenti

Na lice mesta stigao je i sinjski gradonačelnik Miro Bulj. Na primedbu nezadovoljnih medicinara Bulj je odmah "oprao ruke" jer prostor u kom su ambulante u vlasništvu je županijskog Doma zdravlja i grad Sinj, kaže Bulj, s njim nema ništa. Bulj je odmah nazvao dr Marka Rađu, direktora Doma zdravlja i izvestio ga o nemilom događaju. Dodao je da najmanje što se može napraviti radi bezbednosti ubuduće jeste da se postave kamere u čijoj nabavci bi, kaže, učestvovao i grad Sinj.

Posle svega, provala u ambulante donela je probleme i pacijentima ovih ambulanti. Šteta i nered koje su provalnici napravili otklanjaće se, izvesno je, danima. Za to vreme ambulante sigurno neće raditi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA