Hanu ubio sin i bacio je u septičku jamu? Tužilaštvo proverava kome se žrtva obraćala za pomoć

Građani traže odgovornost onih kojima je nastradala, u strahu za svoj život, navodno prijavljivala pretnje sina i tražila da ga prinudno smeste na Psihijatriju

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: SB Photography/Alamy/Profimedia

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona i nekoliko medijskih kuća dostavljen je e-mail u kojem se traži da se procesiraju odgovorni u pojedinim institucijama zbog nesavesnog rada u službi, a što je dovelo do smrti Hane Jašarević (65) iz Sapne, čije je telo pronađeno 31. oktobra u septičkoj jami.

Nakon obdukcije tela potvrđeno je da je 65-godišnjakinja zadavljena. Iako nema zvanične potvrde iz policije i Tužilaštva o počiniocu, sumnja se da ju je ubio njen sin, koji je trenutno smešten na psihijatriji, prenosi Avaz.ba.

U e-mailu koji je prosleđen Tužilaštvu navodi se da se Hana Jašarević, nekoliko dana pre nego što će biti ubijena, obraćala pojedinim institucijama nadležnim za prinudnu hospitalizaciju i zaštitu od porodičnog nasilja.

- Hana ih je obilazila prijavljujući pretnje sina i tražeći ili da se sin prinudno hospitalizuje ili da se njoj osigura zaštita. Ona je to činila jer se plašila za svoj život. No, niko od službenih lica nije reagovao - deo je pisma upućenog i medijima, a koje je poslao B. B.

Na upit “Avaza”, iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdili su da su dobili isti e-mail te da će biti izvršene provere prijavljenih radnji.

- Takođe, i u predmetu u vezi sa samim ubistvom su već prikupljene, a i dalje se prikupljaju određene informacije koje će biti korištene kako bi se utvrdilo kome se nastradala ranije obraćala i u vezi s kojim okolnostima - naveo je u odgovoru za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Komšije nastradale nakon ubistva su govorile da je sin često znao da je maltretira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA