Zahtev MCP za upis prava svojine odbijen kao neosnovan

Zahtev MCP za upis prava svojine odbijen kao neosnovan CETINJE, 11. novembra (Tanjug) - Uprava za katastar i državnu imovinu Cetinja odbila je kao neosnovan zahtev Mitropolije crnogorsko primorske za upis prava svojine na Vlaškoj crkvi i na crkvama na Ljubotinju, saopštila je gradska uprava Cetinja. "Uprava za katastar i državnu imovinu - Područna jedinica Cetinje, kao prvostepeni organ, postupajući u predmetu po zahtevu Pravoslavne Mitropolije crnogorsko primorske za upis prava svojine iz prava korišćenja na katastarske parcele upisane u LN broj 3593 KO Cetinje I i 413 KO Ljubotinj I, donela je rešenje kojim se odbija zahtev MCP kao neosnovan", navodi se u saopštenju. Dodaje se da je reč o parcelama na kojima se nalaze Vlaška crkva i pripadajuće groblje na Cetinju, odnosno crkve na Ljubotinju sa pripadajućim grobljima. Napominju da se MCP obratila Upravi za katastar i državnu imovinu - Područna jedinica Cetinje zahtevom od 6. juna prošle godine, za upis prava svojine na pomenutim parcelama. Uprava je podneti zahtev, dodaje se, prosledila na izjašnjenje Prestonici Cetinje, odnosno Direkciji za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Cetinja. Navodi se da je Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa "jasno ukazala da Pravoslavna Mitropolija crnogorsko primorska nije aktivno legitimisana stranka u ovoj upravnoj stvari, da nije dostavila akt o registraciji i ukazala je na činjenicu da se u navedenim listovima nepokretnosti evidentirani spomenici kulture". "Shodno svemu tome Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prestonice Cetinje predložila je da se zahtev odbije kao neosnovan", stoji u saopštenju. Dodaju da je Uprava za katastar i državnu imovinu - Područna jedinica Cetinje cenila i ostale dokaze sprovedene u dokaznom postupku i na osnovu svih dokaza donela rešenje kojim se odbija zahev MCP, kao neosnovan.

  • 0
PECKA PATRIJARSIJA USTOLICENJE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Uprava za katastar i državnu imovinu Cetinja odbila je kao neosnovan zahtev Mitropolije crnogorsko primorske za upis prava svojine na Vlaškoj crkvi i na crkvama na Ljubotinju, saopštila je gradska uprava Cetinja.

"Uprava za katastar i državnu imovinu - Područna jedinica Cetinje, kao prvostepeni organ, postupajući u predmetu po zahtevu Pravoslavne Mitropolije crnogorsko primorske za upis prava svojine iz prava korišćenja na katastarske parcele upisane u LN broj 3593 KO Cetinje I i 413 KO Ljubotinj I, donela je rešenje kojim se odbija zahtev MCP kao neosnovan", navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Dodaje se da je reč o parcelama na kojima se nalaze Vlaška crkva i pripadajuće groblje na Cetinju, odnosno crkve na Ljubotinju sa pripadajućim grobljima.

Napominju da se MCP obratila Upravi za katastar i državnu imovinu - Područna jedinica Cetinje zahtevom od 6. juna prošle godine, za upis prava svojine na pomenutim parcelama.

Uprava je podneti zahtev, dodaje se, prosledila na izjašnjenje Prestonici Cetinje, odnosno Direkciji za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Cetinja.

Navodi se da je Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa "jasno ukazala da Pravoslavna Mitropolija crnogorsko primorska nije aktivno legitimisana stranka u ovoj upravnoj stvari, da nije dostavila akt o registraciji i ukazala je na činjenicu da se u navedenim listovima nepokretnosti evidentirani spomenici kulture".

"Shodno svemu tome Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prestonice Cetinje predložila je da se zahtev odbije kao neosnovan", stoji u saopštenju.

Dodaju da je Uprava za katastar i državnu imovinu - Područna jedinica Cetinje cenila i ostale dokaze sprovedene u dokaznom postupku i na osnovu svih dokaza donela rešenje kojim se odbija zahev MCP, kao neosnovan.

Video: Ovako je bilo na barikadama: Snimci čitalaca Telegrafa sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA