Policajka naletela na jazavca u Hrvatskoj, policija tužila autoputeve

MUP nije dokazao da je HAC napravio propust u održavanja puta, zaključuje se u nepravosnažnoj presudi

  • 3
Jazavac spreman za borbu Pixabay

Hrvtsko Ministarstvo unutrašnjih poslova tužilo je Hrvatske autoputeve tražeči im oko 3.180 evra za popravku služenog automobila kojim je policajka naletela službenim automobilom na jazavca na autoputu.

MUP je takođe zatražio i da podmire sudske troškove u iznosu od 330 evraa sudskih troškova, piše Danica.hr.

Reč je o nesreći koja se dogodila u maju na autoputu. Policajka je upravljala službenim ličnim automobilom desnom saobraćajnom trakom te je prednjim delom vozila naletela na jazavca, prenosi Glas Istre.

"Saobračajna nezgoda se dogodila negde oko 2 sata u noći, a ja sam se vozila brzinom od otprilike 140 kilometara na sat. Vidljivost je bila slaba, uobičajena za noć. Nakon saobraćajne nezgode, na vozilu je oštećen prednji donji deo, odnosno kiler iz kojeg je iscurila voda. Pustila sam gas čim sam uočila nešto na cesti, a pri tolikoj brzini nisam niti mogla naglo kočiti te je u trenutku udarca brzina bila znatno manja", ispričala je policajka na sudu.

Tokom suđenja, utvrđeno je kako su "na području autoputa gde se dogodila nesreća bile postavljene zaštitne žičane ograde koje su tehnička sigurnosna konstrukcija sa svrhom zaštite saobraćaja od divljači i drugih životinja te sprečavanja prelaza vozila i pešaka s okolnih putova na trasu autoputa".

Osim toga, nisu zabeležena nikakva oštećenja na zaštitnoj ogradi, niti prokopi ispod ograde, pa sud smatra kako je HAC preduzeo sve mere zaštite koje je bio dužan da preduzme, stoga je pretrčavanje jazavca nenadan događaj na koji HAC u utvrđenim okolnostima nije mogao uticati, navodi se.

"Takođe, ovde valja uzeti u obzir i činjenicu da je jazavac životinja koja živi u podzemnoj jazbini i isto tako se kreće ispod zemlje. Dakle, MUP nije dokazao da je na strani HAC-a postojao propust u pogledu održavanja puta", zaključuje se u nepravosnažnoj presudi.

Video: Oni nisu jazavci pred sudom, oni su jazavci pred vratima i mnogo su, bre, slatki!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    21. novembar 2022 | 23:56

    Ćurka je vozila 140 na sat po slaboj osvetljenosti i nije imala mogućnost da dobro vidi i ukoči po toj brzinini uslovima puta a koliko znam a znam 140 na sat ne sme da se vozi kroz hrvatsku i sad joj je neko drugi kriv?

  • Aleksa

    22. novembar 2022 | 01:49

    Jazavac pred sudom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA