Poplave napravile haos u Splitu i Šibeniku: Izlila se Cetina, ostrva odsečena, Hvar pod vodom

Olujno nevreme praćeno jakim jugom danas je zahvatilo i ostrvo Hvar. Rive priobalnih mesta uglavnom su poplavljene

  • 2
Hrvatska Novi Vinodolski nevreme poplava poplave Foto: HINA / Miljenko Klepac

Širom hrvatske obale Jadrana nastali su veliki problemi zbog obilne kiše i orkanskog vetra, problema ima i na ostrvima koja su odsečena jer su trajektne linije u prekidu.

More je potopilo terasu kafića u Splitu, i prelilo se gotovo do puta, javlja Dalmatinski portal.

Split i okolinu pogodilo je danas jako kišno nevreme, a zbog porasta nivoa mora usled niskog atmosferskog pritiska poplavljeni su putevi pa je ponegde bio otežan saobraćaj.

Zbog kiše koja pada od ponedeljka kasno navečer do sredine dana poplavljeni su delovi Šibenika i druga mesta duž Šibeničke rivijere, a ponovo je najgore prošao stari deo grada Dolac, čiji se stanovnici godinama bore s poplavama za svake obilnije kiše i nevremena.

Prema informacijama Centra 112 Šibensko-kninske županije, podigao se nivo mora, koje je poplavilo šibeničku rivu, prenosi Index.hr.

Olujno nevreme praćeno jakim jugom danas je zahvatilo i ostrvo Hvar. Rive priobalnih mesta uglavnom su poplavljene. U prekidu je veliki broj trajektnih linija.

Zbog obilnih padavina nabujala je reka Cetina, koja se poslepodne izlila kod Omiša i poplavila deo starog grada, gde 20 vatrogasaca ispumpava vodu, izvestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Omiša.

Visoki nivo mora poplavio je i centar Rovinja, a ništa manje problema nema ni u Poreču.

Video: Tužni prizori iz Raške: Voda guta sve pred sobom, veliki broj domaćinstva uništen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    22. novembar 2022 | 20:57

    Sta nas boli uvo za njih , prestanite da nas trujete Yugonostalgicari ... neka im njihova lepa ... ne zanima nas split i sibenik neka ih uzmu ponovo Italijani ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA