≫ 

Raspisana crvena Interpolova poternica za Sakibom Mahmuljinom

Za Mahmuljinom, prema bazi Interpola, tragaju 194 zemlje. Navodi se da je nedostupan organima gonjenja

  • 2

Međunarodna policijska agencije Interpol raspisala je jutros crvenu poternicu za Sakibom Mahmuljinom, saznaje portal "Avaza".

Raspisivanje poternice usledilo je nakon što je to juče zatražio Sud Bosne i Hercegovine. Tačnije, ova pravosudna institucija izdala je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za osuđenim Sakibom Mahmuljinom, po čemu su jutros bh. policijske agencije i postupile, nakon što je zvaničan zahtev stigao u Direkciju za koordinaciju policijskih tela BiH.

Za Mahmuljinom, prema bazi Interpola, kako je potvrđeno Avazu, tragaju 194 zemlje. Navodi se da je nedostupan organima gonjenja.

Podsećamo, Sakib Mahmuljin je nekadašnji komandant Trećeg korpusa tzv. Armije BiH koji je presudom Suda BiH osuđen na osam godina zatvora jer nije sprečio ubistva i nečovečna postupanja pripadnika odreda "El-Mudžahidin" nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića.

Mahmuljin je sudu trebalo da se javi 23. novembra kako bi bio poslat na izdržavanje kazne zatvora na koju je osuđen zbog ratnog zločina nad Srbima.

Međutim, on je navodno otišao u Tursku na lečenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA