Četvoro osuđeno za brutalnu smrt profesora u Varaždinu: Prebili ga jer je prijavio policiji da krše mere

Oni su optuženi da su iz osvete, zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mera u prostoru udruženja, 35-godišnjeg Ninu Čengića oborili na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić proglašeni su danas na Županijskom sudu u Varaždinu krivim za nanošenje teških povreda Nini Čengiću, od kojih je kasnije preminuo.

Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dve godine i šest meseci zatvora, Ivan Gorski dve godine zatvora i Dominik Žnidarić jednu godinu i osam meseci zatvora, javlja Varaždinski.

Iako ih je Županijsko državno tužilaštvo prvobitno teretilo za počinjenje krivičnog dela teškog ubistva, prošlog meseca je ŽDT promenilo optužnicu, pa su optuženi terećeni za počinjenje krivičnog dela teške telesne povrede s posledicom smrti. Prema krivičnom zakonu, kazna za to delo je od tri do 15 godina, ali moguća je i kazna manja od minimalne zakonski propisane ako za to postoje uslovi.

Optuženi su da su iz osvete, zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mera u prostoru udruženja, 35-godišnjeg Ninu Čengića oborili na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom. Usled primljenih udaraca Čengić je zadobio prelom slepoočnice i pucanje vena s krvarenjem u mozgu i od tih je povreda umro dan kasnije.

Čeka se pravosnažna presuda

Nino Čengić preminuo je u varaždinskoj bolnici 30. maja 2021. godine, dan nakon incidenta ispred prostorija udruženja Kulturana. Za kobne povrede optuženi su Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski.

Optužnica je podignuta 25. novembra, a prvostepenski krivični postupak, koji je danas okončan, počeo je 15. februara 2022. godine.

U kaznu će se okrivljenima ubrojati i vreme koje su proveli u istražnom zatvoru. Do pravosnažnosti presude Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić braniće se sa slobode.

Video: Objavljen snimak hapšenja begunca koji je kolima udario hrvatskog policajca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA