Hrvatski MUP objavio detalje o sumnjivom paketu u ukrajinskoj ambasadi: Stigao je jutros

Pismo je kod policije i ispituju se njegovo poreklo i sastav

  • 0
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Nekoliko ukrajinskih ambasada i konzulata u inostranstvu primilo je "krvave pakete" u kojima su se nalazile životinjske oči, objavilo je danas ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Reuters.

Juče je objavljeno da je serija pisama bombi poslata na više mesta u Španiji, uključujući i ukrajinsku ambasadu u Madridu.

Paketi, natopljeni tečnošću karakteristične boje i mirisa, poslati su ambasadama Kijeva u Hrvatskoj, Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu i konzulatu u Brnu, napisao je portparol Oleg Nikolenko na Fejsbuku.

Oglasila se hrvatska policija.

"Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Ambasade Ukrajine u Zagrebu obavestila policiju kako su jutros od radnika pošte trebali da preuzmu pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili da prime i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova da su i druge ukrajinske ambasade širom Evrope s adrese tog pošiljaoca dobila sumnjive pošiljke", rekla je policija.

Pismo je kod policije

"Odmah po saznanju policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskom ambasadom. Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Ambasada Ukrajine su objekti čija zaštita se sprovodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora i sprovođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posedu policije i prema njemu će se postupati s ciljem utvrđivanja porekla i sastava", objavili su.

Video: Objavljen snimak hapšenja begunca koji je kolima udario hrvatskog policajca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA