≫ 

Beba preminula u splitskoj bolnici: Smrt je prirodna, ali jedna stvar nikome nije jasna

Celim putem, gotovo 40 minuta, lekarski tim je u kolima Hitne pomoći reanimirao novorođenče

  • 1
beba ruke, rucice, mrtva beba Foto-ilustracija: pixabay.com

Splitska policija istražuje slučaj u kom je prvog dana decembra u KBC Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim.

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana ranije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć meštanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem, pozvana je Hitna medicinska pomoć, koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split, objavljuje Index.

Celim putem, gotovo 40 minuta, lekarski tim je u kolima Hitne pomoći reanimirao novorođenče.

Reanimacija se nastavila i u bolnici ali, nažalost, lekari su ba kraju proglasili smrt deteta.

Još uvek se pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je bebica umrla prirodnim putem.

"Dana 1. decembra 2022. u 6.20 u ambulanti Hitnog dečjeg prijema KBC-a Split primljeno je novorođenče bez znakova života na kojem je tim Hitne medicinske pomoći sprovodio postupke oživljavanja.

Nastavljeno je kardiopulmonalno oživljavanje po pravilima struke, međutim, uprkos svim primenjenim merama lečenja, nije došlo do oporavka srčane akcije", objavili su iz KBC-a Split.

Veselin Škrabić iz Klinike za dečje bolesti KBC-a Split izjavio je Hini da ne može da iznosi pojedinosti o nemilom događaju.

"Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje lekarske tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi", rekao je Škrabić.

Iz splitske policije su zvanično saopštili da je Stanica granične policije Imotski 1. decembra primila dojavu da je tokom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dete zajedno s majkom, koje je nakon pružene lekarske pomoći preminulo.

Po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Splitu, izvršena je obdukcija i utvrđeno je da je smrt deteta nastupila prirodnim putem.

"Sprovodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju", kažu u policiji.

Video: Hrvatica se porodila u mađarskom vinogradu, pa pobegla u Osijek: Beba ubrzo preminula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA