Dojave o bombama u Hrvatskoj lažne

"Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tela zaprimile su i preostale dve policijske uprave: krapinsko-zagorska i požeško-slavonska", saopštio je MUP

  • 1
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Dojave o bombama u više hrvatskih gradova, Zagrebu, Labinu, Poreču, Karlovcu, Varaždinu, Šibeniku, Gospiću, su lažne, potvrdili su nadležni.

Mejlovi sa dojavama o bombama u sudovima, tržnim centrima i navodno vladi, dobijeni su jutros, a zaposleni u svim institucijama kojima je stigla pretnja su evakuisani.

Istarska policija je saopštila da na lokacijama u Labinu i Poreču, pregledom nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Dojavu o postavljenoj bombi primile su jutros prodavnice u Arena Centru, saopšteno je na Fejsbuk stranici tog centra. Karlovačka policija je takođe potvrdila da je pretnja postavljenom bombom u tamošnjem Županijskom sudu lažna.

Lažne dojave, potvrđeno je, stigle su i u Županijski sud u Varaždinu, a isto su potvrdile i pretrage u Šibeniku i Gospiću. Dojave o podmetnutim bombama su stigle jutros u gotovo svim sudovima u Hrvatskoj.

"Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tela zaprimile su i preostale dve policijske uprave: krapinsko-zagorska i požeško-slavonska", saopštio je MUP.

Naveli su da su anonimnim dojavama obuhvaćena pravosudna tela u celoj Hrvatskoj, preneli su zagrebački mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA