Mladići iz BiH i Hrvatske teško povređeni: Kotrljali se u autu više od 100 metara u ambis

Kako su saopštili iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, maloletnici su iz još nepoznatog razloga probili zaštitnu ogradu na putu i sleteli u provaliju

  • 0

Dva maloletnika iz Hrvatske i BiH, oporavljaju se u dubrovačkoj bolnici nakon što su u noći ponedeljak na utorak sleteli automobilom u provaliju u mestu Ivanica, nasuprot hrvatskoj Župi dubrovačkoj.

Kako su saopštili iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, maloletnici su iz još nepoznatog razloga probili zaštitnu ogradu na putu i sleteli u provaliju. Automobil se kotrljao više od 100 metara nakon čega je uspeo da se zaustavi u teško pristupačnom kamenjaru. Odmah je pozvana pomoć iz BiH, ali i iz Hrvatske, prenosi Srpskainfo.

"Dobio sam poziv dubrovačkih vatrogasaca i odmah izdao naredbu da krećemo. Krenule su dve ekipe sa devet vatrogasaca iz javne jedince i DVD Župa dubrovačka sa svom opremom i vozilima", rekao je nakon intervencije vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Znali su samo da je automobil probio ogradu na drugom useku planinskog puta. Stao je nakon 100 do 200 metara na strmom terenu i vatrogasci su prvo morali da nađu put do teško povređenih mladića.

"Kod takvih intervencija nema čekanja za protokole jer njihovi životi nisu mogli da čekaju. Bili su teško povređeni, a mi smo morali da pazimo da spuštajući se do njih ne pokrenemo odron kamenja. Morali smo da budemo jako oprezni u mraku, iako naši kamioni imaju jake reflektore baš za teške noćne intervencije", ispričao je Simović.

"Čim su došli do njih oobezbedili su auto da ne bi dalje klizao. Uspeli su da ih izvuku, a da ne seku automobil. Jednog pa drugog izvukli su do puta i dva tima Hitne pomoći koji ih je odvezao za Dubrovnik.

"Policija je zatvorila saobraćaj i sve je bilo podređeno spasavanju. Svi su znali da dolazimo pa su podigli rampe na granici. Nakon intervencije su nam zahvaljivali i želeli su da nas počaste jer smo im pomogli", kaže Simović o kolegama iz BiH.

Policija je tokom utorka ujutru počela uviđaj, a rezultati će najverovatnije biti poznati uskoro.

Video: Saobraćajna nesreća u Bogatiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA