Detalji pucnjave u Zagrebu: "Bila je to klasična sačekuša, čekali su ga u automobilu"

Prema dosad utvrđenom, napadači su iz vozila preko puta kuće u kojoj se nalazio oštećeni ispalili više hitaca u smeru 46-godišnjaka, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu

  • 0
Hrvatska policija, pucnjava, pistolj Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Policija u Zagrebu uhapsila je četiri osobe, zbog sumnje da su povezani sa pucnjavom koja se jutros oko 11 časova odvijala u Ulici Donje Svetice, prilikom koje je ranjena jedna osoba. 

Svedoci kažu za Jutarnji da je u pitanju bila klasična sačekuša u kojoj je iz vatrenog oružja u stopalo ranjen 46-godišnji N. H. dok je izlazio iz dvorišta na ulicu, gde ga je čekao tamni automobil pun muškaraca.

I dok su se za ranjenog muškarca pobrinuli radnici Hitne pomoći, koji su ga prevezli u KB Merkur na sanaciju povreda, zagrebački policajci su krenuli u poteru za osumnjičenima. Posle nepuna dva sata uhapšeni su T. Z. (19), R. Z. (25), R. Z. (34) i D. Z. (21), inače članovi iste porodice.

Kako piše Jutarnji, na području Vrbovca sat vremena nakon pucnjave uhapšena su dvojica muškaraca, a 20-ak minuta nakon toga lisice na ruke stavljene su drugoj dvojici na području zagrebačke Peščenice.

Prema dosad utvrđenom, napadači su iz vozila preko puta kuće u kojoj se nalazio oštećeni ispalili više hitaca u smeru 46-godišnjaka, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Nesvakidašnji obračun osoba, koje su od ranije poznate poznatih policiji, dogodio se u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta.

"Mislim da neki od napadača često dolaze u našu ulicu. Valjda imaju od pre neke razmirice sa komšijom i s obzirom na poslove kojima se bave možemo samo pretpostaviti o čemu se radi. Čuo sam nekoliko pucnjeva i psovanje majke, a onda je ženski glas povikao: "Ubiše mi ga, ubiše mi ga. Zovite policiju, brzo Hitnu zovite". Prozor moje kuće gleda na drugu stranu, tako da nisam video sam čin pucnjave i bekstva. Policija je vrlo brzo došla i ogradila veći deo ulice", kaže za Jutarnji jedan stanar te ulice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA