Pronađena crna kutija hrvatskog MiG-a koji se srušio

Pronađeni svi delovi srušenog MiG-21 i crna kutija

  • 0

Brigadni general OSRH Ivan Turkalj izjavio je danas da su pronađeni svi delovi aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MIG-21, koji se pre dva dana srušio na području Voćina, uključujući i crnu kutiju, koji će ubrzo biti poslati u Zagreb.

"Tokom prethodna dva dana pronađeni su svi delovi aviona, uključujući delove koje su koristili piloti da se katapultiraju i crnu kutiju, još prikupljamo sitne delove po šumi. Pri kraju smo utovara i ubrzo će svi delovi krenuti prema Zagrebu", rekao je Turkalj novinarima na mestu nesreće.

On je rekao da je njegov zadatak bio spasavanje pilota i prikupljanje delova aviona koji se u utorak, 6. decembra srušio u Virovitičko-podravskoj županiji, istakao je Turkalj i dodao da ne zna u kakvom je stanju crna kutija, niti koje bi podatke ona mogla da otkrije.

"Sve dalje zavisi od županijskog državnog tužioca i vojnih istražitelja. Oni su u saradnji s krim-policijom i istražiteljima vazduhoplovne nesreće sproveli uviđaj, a ako bude potrebno sprovesće se i dodatni", kazao je on, prenela je Hina.

U traganju i spasavanju dvojice pilota aviona učestvovalo je 197 ljudi.

Hrvatskoj vojsci pomogli su pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske gorske službe spašavanja, kao i vatrogasci.

"Službe spasavanja su u vrlo kratkom roku našle pilote, oni su živi i medicinski zbrinuti", rekao je Turkalj.

Iz Ministarstva odbrane juče je saopšteno da je jedan od pilota uspešno operisan, a drugi nakon lekarskog pregleda je otpušten kući.

Video: Šest migova 29 raspoređenih u dve grupe dočekalo je predsednika Egipta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA