Žena u Puli navodila maloletnike na krađu, pa im davala drogu i novac

Policijski službenici su 7. decembra oko osam sati u stanu na području Pule uhapsili 42-godišnjaka te su na osnovu naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i pronašli 70 tableta ekstazija, 32.7 grama hašiša, 8.9 grama marihuane i 2.3 grama nepoznate zelene biljne materije

  • 1
Hrvatska policija

Foto: Shutterstock

Pulska policija je sprovela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 42-godišnji hrvatski državljanin i 35-godišnja hrvatska državljanka počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i promet drogama, omogućavanje trošenja droga te povreda detetovih prava.

Policijski službenici su 7. decembra oko osam sati u stanu na području Pule uhapsili 42-godišnjaka te su na osnovu naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i pronašli 70 tableta ekstazija, 32.7 grama hašiša, 8,9 grama marihuane i 2,3 grama nepoznate zelene biljne materije, piše Index.

Takođe su pronašli i digitalnu vagu i novac za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje droge, saopštiila je PU istarska.

Muškarac dilovao maloletnicima i omogućavao im prostor za konzumaciju droge

Osim što su policijski službenici utvrdili da je muškarac prodavao drogu maloletnicima, utvrdili su i da im je i omogućavao trošenje droge tako da im je davao na raspolaganje prostor za konzumaciju droge.

Takođe je utvrđeno kako je na štetu jedne maloletne osobe počinio krivično delo povreda detetovih prava, s obzirom na to da je maloletnu osobu navodio na ponašanje koje je štetno za njen razvoj.

Žena maloletnike navodila na krađu i za to im davala novac ili drogu

Za prodaju droge i omogućavanje trošenja droga maloletnicima osumnjičena je i 35-godišnjakinja koja je od oktobra do decembra prodavala i davala na korišćenju drogu maloletnim osobama.

Policijski službenici su prilikom pretrage njenog doma 6. decembra pronašli 1.2 grama amfetamina namenjenog daljnjoj preprodaji i digitalnu vagu. Takođe su utvrdili da je osumnjičena dve maloletne osobe navodila na činjenje krivičnih dela, odnosno na krađu raznih proizvoda, a za to im je davala novac ili drogu.

Osumnjičeni 42-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se krivična prijava protiv 35-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • И оно

    9. decembar 2022 | 03:25

    Треће нисте споменули да ли је намерно или не али и оно треће а зна се шта ??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA