≫ 

Tužilaštvo: Specijalni tužilac Saša Čađenović 2020. godine postao član Kavačkog klana

Čađenović je uhapšen jutros po nalogu SDT, zbog sumnje na stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja

  • 1

Specijalni tužilac Saša Čađenović sredinom 2020. godine postao je pripadnik kavačkog klana, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), prenose Vijesti.

Čađenoviću je određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja.

Čađenović je uhapšen jutros po nalogu SDT, zbog sumnje na stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja.

"Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih dela zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka", navodi se u saopštenju SDT-a.

Osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu izabranog branioca, izneo odbranu, nije priznao krivična dela za koja se sumnjiči i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

Posle saslušanja mu je određeno zadržavanje od 72 časa od časa lišenja slobode, a nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor.

On je iskaz dao u prisustvu svog branioca, advokata Lazara Akovića.

Aković je za Vijesti rekao da je Čađenović pred tužiocem Šoškićem "kategorično negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret".

Čađenović je u zgradu SDT-a priveden je oko podne.

"Nakon što se upoznam sa rešenjem u zakonskom roku izaviću žalbu", rekao je advokat Aković, dodajući da zbog nesmetanog vođenja postupka ne može govoriti o detaljima sa saslušanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    9. decembar 2022 | 18:26

    Otprilike,nereseno,pola pola,Crne gore,jednih,drugih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA