Dobio 15 godina jer je čekićem ubio suprugu, njena majka mu poručila: "Nedostojan si života, presudi sam sebi"

Prema optužnici, Ružić se teretio da je 26. marta 2022. u stanu u zagrebačkom naselju Prečko, sa više udaraca čekićem u glavu i vrat ubio suprugu Tatjanu i to dok je spavala

  • 1
Hrvatska policija

Foto: Shutterstock

Petnaest godina? Bio si ti uračunljiv, samo sada nisi. Nedostojan si života, samo sebi presudi sam. Uništio si i nju i nas. Sram te bilo! - kroz suze je kazala Mirjana Paprić, nakon što je čula da je Nebojša Ružić (54) nepravosnažno osuđen za ubistvo njene ćerke Tatjane Ružić (57).

Dok je ona plakala, on je bez ikakvih vidljivih emocija slušao dok mu je Renata Pražetina Kaleb, predsednica veća zagrebačkog Županijskog suda objašnjavala zašto je nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubistva počinjenog na podmukli način. Izrečena mu je i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, a mora platiti i 144.000 kuna sudskih troškova, piše Večernji list.

Prema optužnici, Ružić se teretio da je 26. marta 2022. u stanu u zagrebačkom naselju Prečko, sa više udaraca čekićem u glavu i vrat ubio suprugu Tatjanu i to dok je spavala. Tokom suđenja je priznao krivicu, no tvrdio je da nije imao nameru da ubije svoju suprugu te je kazao da se samog događaja ne seća.

"Izričito želim da naglasim da uopšte nisam imao namere i volje ili da sam ciljano planirao da se to dogodi. Duboko mi je žao i trpim veliku bol kao osoba koja neizmerno voli svoju suprugu", rekao je Ružić.

Prema iskazu veštaka, u trenutku ubistva bio je bitno smanjeno uračunljiv, ali su isto tako naveli da je kod njega bila prisutna i volja i namera da to učini. Nakon ubistva se presvukao, čekiće je stavio u torbu. Torbu je stavio u prtljažnik te se odvezao. Uhapšen je kojih 24 nakon sata ubistva, a telo nesrećne žene našli su majstori koji su sledeći dan došli u stan.

"Kriv sam. Teško mi je jer je između pokojne supruge i mene vladala čista ljubav i nisam joj joj nameravao učiniti ništa nažao. Tu noć legli smo oko 22.30 i probudio sam se oko 3 ujutru. Digao sam se i šetao oko stola po dnevnoj sobi i pričao sa sobom. Dok sam išao do kupaonice, nogom sam zapeo u hodniku i primetio čekić koji je tamo ostao jer smo slagali neki ormar. Uzeo sam ga i otišao u sobu. Ona je spavala na krevetu, nije čula da joj prilazim i sve se desilo u histeričnoj brzini. Odenuo sam se jer sam bio u pidžami, čekić sam zatim stavio u torbu i uneo u auto kojim sam se vozio neko vreme", opisao je Ružić svoj stravični čin tokom iznošenja odbrane.

Olakšavajućim okolnostima je cenjena neosuđivanost i smanjena uračunljivost, a otežavajućim način počinjenje ubistva i njegova upornost.

"Histerično ste je udarali u glavu, a kada se probudila i branila niste prestajali s udarcima. Nakon što se onesvestila povukli ste je, seli na nju i nastavili udarati čekićem", kazala je sudija u obrazloženju presude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    10. decembar 2022 | 10:37

    I njihove sudije su kao i nase,zasto ovo nije za makar 40 godina???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA