Hrvat uhapšen zbog "psihičkog nasilja": Pijan prigovorio sinu (16) da stalno igra igrice

Prema presudi, otac je počinio psihičko nasilje nad detetom

  • 3
Zavisnost, igrice, igre, video igre, dete, dečak Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj je uhapšen i osuđen otac (59) koji je u alkoholisanom stanju svom maloletnom sinu (16) prigovorio da stalno igra igrice i zapretio da će mu baciti tablet kroz prozor.

Prema presudi, “počinio je psihičko nasilje u porodici nad maloletnim sinom na način da je u alkoholizovanom stanju na njega počeo vikati rečima: "Ugasi igrice, baciću ti tablet kroz prozor i vrata od sobe moraju biti stalno otvorena".

To je "kod maloletnog sina izazvalo osećaj straha i uznemirenosti, dakle, počinio je psihičko nasilje u porodici na štetu deteta, svog maloletnog sina”, zaključila je prekršajni sudija koja je oca proglasila krivim i osudila, prenosi Danica.hr.

Sve se događalo u martu oko 19.30 sati u porodičnoj kući u Zagrebu. Otac je drugi dan pušten iz policijskog pritvora, a na sudu je sve priznao. Kaže kako mu je žao i svestan je da nije trebalo tako da reaguje.

“Ali, on toliko igra igrice da je to prevršilo svaku meru i stalno ga upozoravam da prestane toliko igrati igrice. Neposredno pre imao je operaciju očiju, a morao je i učiti jer je završavao školu i prethodio mu je upis u srednju, a zna da bzde po tri sata zatvoren u toaletu i da igra  igrice.

"Kupio sam mu najbolji tablet, ali on preteruje u količini vremena koje provede igrajući igrice. To popodne zamolio sam ga da uči, a kad sam došao doma video sam da je na igricama pa sam zato tako reagovao. Sin je pozvao policiju koja me je uhapsila i drugi dan pustila na slobodu”, ispričao je otac.

Otac imao 1,37 promila alkohola u krvi

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,37 promila jer je, kako kaže, ranije “bio kod prijatelja na rođendanu gdje su konzumirali vino“. Inače ne pije već dva meseca i čvrsto je odlučio da prestane da pije i zna da to može učiniti jer je na isti način prestao i da puši, piše portal Danica.hr.

Kažnjen je novčanom kaznom od 130 evra od koje mu se umanjuju dva dana pritvora pa mora platiti samo 53 evra. Uz to sudija mu je naložila i da podmiri troškove prekršajnog postupka u iznosu od 26 evra.

Dobio je i zabranu uznemiravanja sina koja će trajati tri meseca. Nadzor nad sprovođenjem te mere sutkinja je prepustila policiji. Otac je, inače, prekršajno nekažnjavan i protiv njega se ne vodi nikakav postupak za drugi prekršaj ili krivično delo.

Video: Deka Gejmer: Ušao u 87. godinu života i obrnuo igricu, ali bukvalno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acaa

    14. decembar 2022 | 00:33

    Bolesni zakon

  • Dekika

    14. decembar 2022 | 00:22

    E sa takvim evropskim zakonima mi jurimo da se usaglasimo. Nema dalje, neka nam je Bog u pomoci.

  • Lord

    14. decembar 2022 | 10:18

    Nekako bih izdrzao dok ne napuni 18 godina,i tog jutra mu pokazao vrata,pa da mi je 100 puta sin!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA