Drama kod Jasenovca, prevrnuo se čamac: Jedna osoba poginula, druga spasena, treća nestala

Ljudi su išli da obiđu svoju stoku pa su morali da pređu poplavljeno područje

  • 3
Mala Gorica, poplava, Hrvatska Foto: Printscreen/Telegraf.rs/D. B.

Na području Jasenovca nešto pre 16 sati nabujala voda je prevrnula čamac u kojem su bile tri osobe, dva muškarca i žena.

Ženska osoba je spašena, jedan muškarac je pronađen mrtav dok se za trećom osobom i dalje traga, rekao je portparol Policijske uprave Sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik za Večernji list.

Nesreća se dogodila na području naselja Mlaka, a zbog visokog vodostaja Save trenutno je zatvoren lokalni put između naselja Košutarica i Mlaka.

Radi se o području kod Mokrog Polja gde se zbog visokog vodostaja pušta Sava. Lokalni put tada je potopljen pa lokalno stanovništvo za prelazak do Mlake koristi čamce. Okolnosti još nisu sve poznate, ali na terenu su pripadnici HGSS-a, policija i vatrogasci koji traže nestalog muškarca.

Kako Večernji saznaje, reč je o ljudima iz Jasenovca koji su išli da obiđu svoju stoku na slobodnoj ispaši kod sela Mlaka pa su morali da pređu poplavljeno područje.

Video: Neverovatni prizori iz jedne od najbogatijih zemalja sveta: Poplava sve razorila, ima i mrtvih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA