Pripiti vozači mogu besplatno da dobiju taksi u Dubrovniku

Svake večeri volontiraće dva taksista

  • 0
Dubrovnik panorama centar grada Dubrovnik / Foto: Shutterstock

U Dubrovniku je počela akcija Udruženja Sigurnost u saobraćaju i Plavog taksija pod nazivom "Ako piješ ne vozi, samo nazovi".

Akcija je podstaknuta time što je za vreme praznika povećan broj saobraćajnih nesreća kojima je uzrok alkohol pa će zato vozači u Dubrovniku koji ne žele da sednu pijani za volan, moći da koriste besplatni taksi, prenosi Index.

"Kad govorimo o mladim vozačima, moram reći da ta kombinacija alkohola, mladosti, želje za dokazivanjem i adrenalina dovodi upravo do onih najtežih posledica", rekao je za HRT Denis Pavela iz Udruženja Sigurnost u saobraćaju.

Svake večeri će volontirati dva taksista

Dubrovački Plavi taksi već četvrtu godinu zaredom na inicijativu Udruženja Sigurnost u saobraćaju petkom i subotom sprovodi besplatnu akciju. Od 21 sat do ponoći će besplatno na poziv prevoziti pripite vozače. Akcija traje do 2. januara, a svako veče će volontirati dva taksista.

Proteklih godina bilo je 30-ak poziva alkoholisanih vozača, što je sačuvalo živote.

"Imamo smanjenje saobraćajnih nesreća, pogotovo onih sa smrtno stradalim osobama. Tako da je akcija dala svoje rezultate", rekao je Pavela.

Video: Objavljen snimak hapšenja begunca koji je kolima udario hrvatskog policajca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA