Saučešće Dodika porodici Siniše Mihajlovića: Obeležio je istoriju srpskog fudbala

Siniša Mihajlović je preminuo danas od leukemije

  • 1
Siniša Mihajlović Foto: Tanjug/AP

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća porodici Mihajlović povodom smrti proslavljenog srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića.

"Veoma me potresla vest o smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najvećih srpskih fudbalskih imena. Siniša Mihajlović obeležio je istoriju srpskog fudbala i kao igrač i kao trener", naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika RS, Dodik je naveo da je smrt Mihajlovića veliki gubitak za porodicu, ali i za sve njegove poštovaoce "jer smo izgubili izuzetnog čoveka, profesionalca i fudbalskog stručnjaka".

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosećanja", poručio je Dodik.

Siniša Mihajlović je preminuo danas od leukemije.

Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, on je danas preminuo okružen porodicom, prenose italijanski mediji.

Mihajlović se dosta dugo, od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi i da se vrati kraj aut linije, ali se ona nažalost ponovo vratila i zadala jak, bolan udarac.

Popularni Miha je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Karijeru je počeo kao levo krilo, a u Italiji postaje defanzivac. U Italiji je igrao do kraja karijere. Za reprezentaciju Jugoslavije, Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a za istu je učestvovao i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000. Bio je majstor slobodnih udaraca i u tom segmentu drži mnoge rekorde.

Video: Otišao je jedan od najvećih i najvoljenijih: Preminuo Siniša Mihajlović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cro5fd

    16. decembar 2022 | 17:32

    pokoj mu vjecni bio je odlican nogometas,,,saucesce obitelji ;(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA