Sava je jedan od omiljenih učitelja u bivšoj Jugi: Decu osim slova uči i kako da peku palačinke i da peglaju

Kovačević je, kako pišu mediji, danas verovatno jedan od omiljenih profesora na području bivše Jugoslavije, jedan od onih koji se svojim učenicima posvećuje maksimalno

  • 4
Nastavnik Sava Kovačević Foto: Facebook/JU OŠ "Oktoih" Podgorica

Nakon što je pre tri godine učitelj Sava Kovačević iz Osnovne škole Oktoih u Podgorici postao hit zbog načina na koji obrazuje mlađe generacije, ovih dana je ponovo dospeo u centar pažnje.

Sava Kovačević, naime, kroz zabavu i smeh učenike uči kako se pegla odeća, peku palačinke, a takođe im usađuje i druge vrednosti koje će im pomoći da u životu budu nezavisni.

Kovačević je, kako pišu mediji, danas verovatno jedan od omiljenih profesora na području bivše Jugoslavije, jedan od onih koji se svojim učenicima posvećuje maksimalno. Dobitnik je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente i priznanja organizacije Najbolji nastavnici bivše Jugoslavije.

"Srž našeg posla je da je učenik u centru samog nastavnog procesa i da postiže maksimum, a mi smo ti koji ćemo omogućiti da svatko od njih može da maksimalno dođe do izražaja. Ne disciplinišem ih, nego se trudim da ih naučim da oni sami sebe disciplinišu. Moraju da budu svesni da njihovo ponašanje može da znači drugima i koliko može da utiče na druge i na sam proces učenja. Mi (radnici u prosveti) smo ti koji stvaraju imidž i integritet društva. Tako da svako od nas predstavlja sebe, ali i sistem obrazovanja u Crnoj Gori", rekao je Sava.

Ovih dana priča o Savi Kovačeviću ponovno postala aktualna upravo zbog činjenice da se osnovnoškolci sve više dive različitim influenserima i idole pronalaze u YouTube videima, a sve su manje zainteresovani za svakodnevne stvari kao što su kućni poslovi. Cilj koji je ovaj učitelj postavio pred sebe je da edukuje mlađe naraštaje da upravo te poslove obavljaju samostalno i bez opiranja i da budu svesni da će za isto biti nagrađeni, na primer palačinkama, čime ih nagrađuje i sam Kovačević.

Kako piše N1, upravo zbog načina na koji se Sava postavlja prema učenicima učinilo je objavu koja je bila hit pre tri godine i ovih dana viralnom na društvenim mrežama.

Voleli bismo da vidimo više ovakvih primera pa, u slučaju da poznajete pedagoge koje svoje učenike uče i ovakvim, životnim vrednostima, javite nam, biće nam drago da ih podržimo. A do tada, uzmite vremena ovog vikenda i sa svojim osnovnoškolcima napravite palačinke kod kuće. Zabavite se i nagradite sebe i njih nakon napornog dana, a možda možete i da im i ispričajte priču o Savi Kovačeviću.

Video: I maleni Vasilije je došao da dobije blagoslov od Porfirija: Atmosfera ispred Hrama u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita za ma bravo i nije svejedno

    17. decembar 2022 | 09:15

    Citam 2 komentara ispod i razmisljam....sta je to sto zelite za svoje dete. Deca treba da uce matematiku da bi sutra bolje zivela, verujem da su mnogi zahvalni Joci i danas ne moraju da razmisljaju od cega ce platiti racune. E sad, i ovaj nastavnik decu zeli necemu da nauci ali....to sto ih uci....to ce im stvarno trebati za peglanje i prevrtanje pljeskavica u Nemackoj ili jos gore u Srbiji.

  • ma bravo

    17. decembar 2022 | 07:52

    samo neka se ne uci sta treba...trebace im u njemackoj kad budu peglali...samo napred uco.

  • Nije svejedno

    17. decembar 2022 | 07:46

    Cita li ovo Joca ubica i misli li da je u pravu, da je vrh i da njegov nadimak ne predstavlja licni poraz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA