Republika Srpska u sredu dobija novu vladu: Traga se za još dve osobe, biće oko 10 novih imena

Mandatar za sastav nove vlade je Radovan Višković

  • 0
posebna sednica Narodne skupstine Republike Srpske u Banjaluci Foto: ATA images

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će Narodna skupština Republike Srpske u sredu, 21. decembra izabrati novu Vladu Srpske koja treba da obezbedi kontinuitet u razvoju Srpske i njenu stabilnost, javlja agencija Tanjug.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku stranaka članica vladajuće koalicije dogovoreno da nova Vlada Republike Srpske radi na obezbeđivanju kontinutiteta sigurnosti radnih mesta, da sarađuje sa okruženjem i vodi računa o novim projektima u energetici, prenosi Srna.

On je naveo da će u Vladi Srpske, koja ima 16 ministarstava, biti oko 10 novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama.

- Imamo listu sastava vlade, ali o tome će saopštavati mandatar - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

On je naveo da će konsultacije biti nastavljene sutra i prekosutra, kako bi što bolje bila pripremljena sednica Narodne skupštine Srpske.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da ima sastav vlade i da traga za još dva imena, jer želi da dobije što kvalitetniji kadar.

- Pred nama su izazovna vremena i moja su očekivanja da u narednom periodu radimo još bolje i da lakše prevaziđemo sve poteškoće, za dobrobit građana Republike Srpske - rekao je Višković novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

Video: Dodik najavio krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA