Dečak povređen u udesu u BiH helikopterom transportovan u Beograd

Medicinska evakuacija iz SKB Mostar izvršena u 12.30 časova

  • 0
Helikopter, let, Foto-ilustracija: Manuela Schüler / Panthermedia / Profimedia

Helikopterski servis Republike Srpske izvršio je danas medicinski transport dvanaestogodišnjeg dečaka iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru u specijalizovanu medicinsku ustanovu u Beogradu, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Kusturić je naveo da je Helikopterski Servis Republike Srpske sinoć dobio poziv iz SKB Mostar i da je danas u prepodnevnim časovima organizovana medicinska evakuacija, prenosi agencija SRNA.

- Reč je o dečaku koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći pre desetak dana. Bio je smešten u SKB Mostar. Dobili smo poziv od doktora iz SKB Mostar da se dete evakuiše u Beograd. U pratnji imamo doktora, medicinskog tehničara i kompletnu medicinsku opremu da damo svu podršku - rekao je Kusturić.

On je naveo da je medicinska evakuacija iz SKB Mostar izvršena u 12.30 časova.

Kusturić je istakao da Helikopterski servis RS reaguje uvek na svaki poziv, ne samo u Republici Srpskoj, već i u Federaciji BiH, posebno kada je reč o deci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA