≫ 

Dao otkaz nastavnik koji je radio u sarajevskoj školi kao osuđeni pedofil

"Elektronskim putem je nadležno osoblje OŠ "Grbavica 1" obavestio da se neće vraćati u nastavni proces i da daje otkaz", rekao je advokat nastavnika Samira A.

  • 0
Laptop, pedofilija Foto-ilustracija: Shutterstock

Samir A, nastavnik koji je osuđen zbog pedofilije i vraćen nedavno na rad u Osnovnu školu "Grbavica" u Sarajevu, dao je otkaz.

Ovu informaciju je potvrdio njegov advokat Alen Nakić.

- Elektronskim putem je nadležno osoblje OŠ "Grbavica 1" obavestio da se neće vraćati u nastavni proces i da daje otkaz. Uprkos svim činjenicama i okolnostima koje se tiču njega i njegove pravne pozicije ne želi da njegovo obavljanje funkcije nastavnika predstavlja za bilo koga problem. Bez obzira što je bio uključen u nastavni proces i za vreme trajanja procesa, i obavljao i vanškolske aktivnosti kao što je škola skijanja, ne želi da se bilo ko oseća ugroženim činjenicom da je on nastavnik u školi. Želi da škola i njegove kolege nastave da rade i da se niko ne oseća ugroženim - kazao je Nakić za Avaz.

Prethodno je Veće roditelja Osnovne škole "Grbavica 1" u prostorijama škole održalo sastanak vezan za profesora Samira A, ali ih je svojom odlukom nastavnik preduhitrio.

- Ostaje naš zahtev koji smo već izneli i to ćemo usmeno i pismeno predati upravi škole. I to je da se nastavnik fizički udalji, na način da se njemu da otkaz kako ne bi on bio među maloletnom decom. Nemamo više šta da kažemo, ne želimo da otvaramo prostor za bilo kakvu diskusiju. Nema ni o čemu da se razgovara. Ovde nastupamo kao roditelji i nemamo šta drugo da tražimo. I druge stvari u ovakvom kontekstu nas ne interesuju, jer ne dolazimo ovde sa svojim profesionalnim profesijama da razgovaramo sa drugim stvarima, nego dolazimo isključivo kao roditelji - rekao je Dalibor Tanić, predsednik Veća roditelja OŠ "Grbavica 1".

Podsetimo, Samir A. profesor je fizičkog vaspitanja, on je 11. novembra prošle godine osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog dela bludnih radnji nad maloletnicom. On je platio kaznu i tako se našao na slobodi, a zatim vratio i na posao, jer ga zakon u tome nije sprečio.

Video: Mladić iz Aleksinca uhvaćen na delu, nag mamio decu i zadovoljavao se: Komšinice u šoku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA