Iživljavali se petardama nad mačetom, zadobilo tešku povrede njuške: Morali su da ga uspavaju

Za teško zlostavljanje, nanošenje nepotrebnog bola ili izlaganje životinje nepotrebnim patnjama u Hrvatskoj je propisana kazna zatvora do jedne godine

  • 3
Mačka petarda Foto-ilustracija: Pixabay, Printskrin: Youtube/RADAS PYRO, Pingwing

Mlada mačka koja je u splitskom kvartu pronađena s teškom povredom njuške morala je da bude uspavana. Povrede je prouzrokovala petarda, tvrde iz lokalnog udruženja, prenosi Index.

Ovo udruženje pomaže napuštenim životinjama i na Fejsbuku je objavilo uznemirujuću fotografiju na kojoj je vidljivo da je mačka izgubila veliki deo lica. Zamolili su sve koji imaju informacije o mački i počinitelju da im se jave.

- Ova nesrećna maca očajnički je tražila pomoć. Žrtva je iživljavanja petardom! U kakvom svetu živimo? Ukoliko neko ima ikakvu informaciju o ovoj maci i počiniocu krivičnog dela molimo da nam se javi u inboks! Diskrecija zagarantovana. Maca je eutanazirana - napisalo je udruženje na Fejsbuku.

Nezvanično se saznaje da je policija upoznata sa slučajem i da će pokrenuti istragu.

Za teško zlostavljanje, nanošenje nepotrebnog bola ili izlaganje životinje nepotrebnim patnjama propisana je kazna zatvora do jedne godine.

Uznemirujuću fotografiju možete da pogledate na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA