Lekari o dečaku kojem je petarda raznela ruku: "Kakve veze ima Božić sa eksplozijama? Dete je moglo da umre"

Lekari iz KBC-a Zagreb održali su konferenciju za medije na kojoj su objavili detalje o ovoj tragediji

  • 1
Dete, petarda, petarde

Foto: Shutterstock

Devetogodišnjem dečaku iz Hrvatske, kojem je eksplodirala petarda u ruci, zbog čega je ostao bez svih prstiju osim palca, lekari u operacionoj sali pokušavaju da spasu šaku.

Dečaka je Hitna pomoć dovezla u KBC Zagreb u sredu u 19 sati i 19 minuta.

Radilo se o velikoj petardi dugačkoj desetak centimetara koja je eksplodirala nakon što ju je upalio šibicama, piše Jutarnji list.

Lekari iz KBC-a Zagreb održali su konferenciju za medije na kojoj su objavili detalje o ovoj tragediji.

Pomoćnik direktora bolnice, dr Milivoj Novak, u uvodnom delu konferencije je rekao kako takve stvari ne smeju da se događaju.

"To se nažalost događa svakog Božića i kakve veze ima Božić sa eksplozijama?! Stradalo je dete, ono je živo, doktori se brinu o njemu. Moglo je da umre, povređeno je teško. Policijska istraga je u toku. Treba paziti šta deca rade", rekao je Novak, prenosi HRT.

Doktor Anko Antabak se nadovezao kako su teško primili ovako teško povređeno dete i ugroženo iz čistog nemara.

"To dete će ostati trajni invalid, ima povrede šake sa nemogućim rekonstrukcijama. Nedostajaće delovi tela. Životno je bilo ugroženo. Danas smo izveli drugu operaciju za 12 sati. Ostaće sigurno više dana u jedinici intenzivnog lečenja, a ovo što sam kao hirurg radio, sada smo rekonstruisali koštane defekte. Da vidite te slike, izgubili biste volju za ručkom. Došlo je do takvih povreda, radi se o eksplozivnim amputacijama prstiju šake. Bilo je i drugih povreda po telu, čak i po licu", rekao je Antabak.

"Mi sada moramo da budemo srećni da je dete živo. Njemu je bio ugrožen disajni put zbog dima i plamena", dodao je Novak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno

    22. decembar 2022 | 15:47

    Ja sam mog sina terala da mi kupi neku petardu. On kaže: kako ti nije žao da ti puknu pare pred očima i pri tom možeš da se povrediš. Sad, ja sam se to zezala, to je stvarno zlo. Zoveš nevolju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA