Godinama primoravao siromašnog muškarca na rad, novac uzimao za sebe: Zaradio više od 50.000 evra

Na teret mus e stavlja trgovina ljudima

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Višegodišnjim zloupotrebama teškog socijalnog položaja 63-godišnjaka, 61-godišnjak je protivpravno prisvojio najmanje 400.000 kuna (oko 53.000 evra).

Zato je uhapšen i na teret mu se stavlja krivično delo trgovina ljudima.

Iz primorsko-goranske policije danas su izvestili da su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni zloupotrebljavao 63-godišnjaka od oktobra 2016. do decembra ove godine, kada je otkriven.

Uzimao mu je platu, iznajmljivao njegov stan, koristio njegova prava i subvencije...

Obmanuo ga je lažno mu obećavajući pomoć i rešavanje materijalnih problema, nateravši ga da za njega radi kao nadničar na različitim firmama na području Istarske i Sisačko-moslavačke županije za platu koju mu je potom oduzimao, piše Index.

U tom razdoblju on je bez znanja 63-godišnjaka iznajmljivao njegov stan i zadržavao novac od kirije. Osim toga, protivpravno je koristio prava i subvencije oštećenog koje je ostvarivao kao socijalno ugrožena osoba kod nadležnih državnih organa.

U policiji procenjuju da je osumnjičeni 61-godišnjak na ovaj način protivpravno zaradio najmanje 400.000 kuna (oko 53.000 evra).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA